Lindström skrev kontrakt och säkrade seger
Publicerad: 2018-09-15
I årets första SHL-match tog Skellefteå AIK emot Rögle i Skellefteå Kraft Arena. Efter att ha gjort två snabba ledningsmål kunde sedan hemmalaget hålla den ledningen matchen ut. Rögle kunde visserligen reducera tidigt i den andra perioden men sedan kom bara Skellefteåmål. Slutresultatet 5-1 satte till sist Robin Alvarez i öppet mål. Inför matchen signerade Joakim Lindström ett nytt kontrakt för tre nya år och det var också Lindström som satte tonen med ett assist och ett mål direkt i första perioden. Även Gustaf Lindvall i målet förtjänar beröm för en riktigt bra match.

AIK tar kommandot

Skellefteås kedja med Juhamatti Aaltonen, Jimmie Ericsson och Mathis Olimb ser riktigt bra ut inledningsvis och skapar bra tryck mot bortamålet flera gånger i matchinledningen. Efter drygt fem minuters spel kommer också 1-0 genom Filip Berglund efter en makalöst snygg passning signerad Joakim Lindström.

När Skellefteå sedan efter knappt halva perioden får spela powerplay så behöver man bara 12 sekunder innan Joakim Lindström själv dundrar in 2-0. En ledning som Skellefteå behåller in i första periodpaus. Rögle skapar också en hel del bra målchanser i den första perioden men får ingen utdelning.

Oavgjort i mittperioden

Rögle inleder i powerplay efter en sen hemmautvisning i första. Strax efter att hemmalaget blivit fulltaligt kommer också reduceringen när Christopher Bengtsson gör 2-1. Rögle som faktiskt vann skotten med hela 4-11 i den första perioden fortsätter att skapa mycket framåt i de andra.

Men när AIK får spela powerplay igen kommer istället 3-1 genom Mathis Olimb via ett välriktat skott från strax innanför blålinjen. Skellefteå avslutar sedan perioden bra och skapar mer och mer chanser framåt. Man vinner också skotten med 14-6, ombytta roller från den första perioden ungefär.

Skellefteå vinner klart

Gästerna jagar efter ett reduceringsmål direkt från start id en tredje perioden. Man får också chansen i numerärt överläge men Skellefteå håller undan och klarar utvisningen. Rögles målvakt Justin Pogge rensar pucken rakt i gapet på Oscar Möller som kan pricka in 4-1 för hemmalaget.

Med knappt sju minuter kvar av perioden åker Jimmie Ericsson ut och samtidigt passar Rögle på att plocka ut målvakten och spelar sex mot fyra. Johan Alm vinner pucken i egen zon till Robin Alvarez och Alvarez avgör matchen slutligt när han prickar in 5-1 i den tomma buren. Skellefteå vinner mycket tack vare effektivitet och bra jobb i egen zon efter att ha sett lite vilsna ut i inledningen.