Skellefteå AIK Hockey startar damlag
Publicerad: 2017-03-31
Skellefteå AIK Hockey inleder en långsiktig satsning på ett damlag. Den kommer att bedrivas i samarbete med Clemensnäs HC och innebär bland annat att Skellefteå AIK tar ansvaret för representationslaget. – Vi vill hela tiden utveckla föreningen och tar nu nästa steg med damverksamheten. Det är en långsiktig satsning för att utveckla hockeyn i Norr- och Västerbotten, säger Pea Israelsson, klubbdirektör, Skellefteå AIK Hockey.

Satsningen innebär en vidareutveckling av klubbarnas verksamheter i dag. Clemensnäs Hockey bedriver redan en omfattande flick- och ungdomsverksamhet, medan Skellefteå AIK kommer att fortsätta ha mixade lag upp till U14, för pojkar och flickor upp till fjorton års ålder.

Nytt från och med kommande säsong blir att Skellefteå AIK kommer att ta ansvar för representationslaget för damer. Satsningen inleds med målet att på sikt vara självfinansierade och ska, liksom all verksamhet i både Clemensnäs och Skellefteå AIK Hockey, byggas utifrån en stark bas med spelare från regionen.
– Vår gemensamma ambition är att fler tjejer ska kunna spela hockey i vår region, och på högsta möjliga nivå. I vår förening finns en bred erfarenhet och stort engagemang runt flick– och damhockey och vi kan tillsammans med Skellefteå AIK Hockey skapa en än mer positiv utveckling, säger Roger Fahlesson, ordförande Clemensnäs HC.

Det som gjort satsningen möjlig är det stora engagemang för ishockey hos såväl ungdomsledare, medlemmar, ideella krafter, fans, publik och sponsorer. Huvudsponsorer för representationslaget blir Boliden och Skellefteå Kraft.
– För oss är det en självklarhet att vara med på den här resan. Vi arbetar målmedvetet med jämställdhet i vår egen verksamhet, och vi är starkt engagerade i vår bygd. Vi vill medverka till att göra hockeyn tillgänglig för tjejer och damer och vi är övertygade om att det är ett viktigt steg mot utveckling, säger Christine Nilsson, kommunikationschef Boliden Gruvor.

Catarina Hägglund, chef för kommunikation och hållbarhet på Skellefteå Kraft, menar att satsningen är viktig för hela Skellefteå:
– Skellefteå ska vara en bra plats att växa upp på, att bo och verka på och en plats att återvända till. Att göra det möjligt för både killar och tjejer att spela hockey på högsta nivå i Skellefteå är en framtidssatsning både för platsen och för att utveckla idrotten.

Skellefteå AIK Hockey