Gustaf Lindvall tätade till i premiären
Publicerad: 2016-09-23

SHL-premiären är nu avklarad och segern säkrad efter första matchen mot Luleå Hockey.

Ett laddat möte blev övertänt innan start och matchen fick skjutas upp efter incidenter från läktarhåll. När matchen väl kom igång startade den i ett rasande tempo, det syntes att det var två lag som ville visa upp sig ikväll. Publiken, stämningen, hastigheten och stundens allvar bidrog till ett inte helt felfritt passningsspel från något av lagen sett. Men visst höll spelet glimtvis hög klass, det var trots allt derbykänslor i luften. Perioden blev dock mållös.

I den andra perioden var det Skellefteå AIK och hemvändaren Joakim Lindström som tog nästa kliv genom 0-1 redan efter 26 sekunder spelat (ass. Henrik Hetta). Perioden bjöd på ett mer kontrollerat spel och även det fysiska spelet hans med, inte minst när Sebasitian Ohlsson åkte på en tackling av Luleås Chistian Jaros mot slutet av perioden. Skellefteå AIK stod totalt sett för flertalet målchanser men Luleå kvitterade till 1-1 med bara 5 sekunder kvar att spela och spänningen höll i sig inför tredje perioden.

Inledningvis i tredje utmärkte sig inget av lagen egentligen, det skapades chanser åt båda håll. Skellefteå AIK skapade oro i Luleå-försvaret när formationen Joakim Lindström, Jimmie Ericsson och Henrik Hetta gång på gång utmanade. Efter skott av förstnämnda blev Luleås Anton Hedman tvungen kliva av banan i smärtor undertiden klockan tickade vidare och ställningen höll i sig. Två lag krigade verkligen för att avgöra den här matchen, först friläge för Luleås Johan Forsberg och därefter svängde spelet och farliga chanser uppstod åt båda hållen. Gustaf Lindvall visade upp ett tätt spel och stod för flertalet räddningar under perioden. Matchen gick till en förlägning som också den blev mållös (!) Till slut fick det hela avgöras på straffar där Gustaf Lindvall tätade igen målet rejält och på så sätt blev matchvinnare med sitt Skellefteå AIK.

Imorgon kan vi se returmötet spelas kl. 18:30 hemma i Skellefteå Kraft Arena.

Fullständig matchinfo: SHL ARENA