Wilsby förlänger & lånas ut
Publicerad: 2019-10-23
Press
Adam Wilsby är klar för en säsong till i Skellefteå AIK. Backen lånas nu ut till Södertälje SK. "Grundtanken är att han ska spela i SSK säsongen ut men han kan hämtas tillbaka vid behov", säger GM Forssell.

Den 19-årige backen har gjort totalt 10 SHL-matcher i svart och gult samt 102 matcher i J20 SuperElit med 51 poäng (11 mål och 40 assist) som facit. Nu står det klart att Adam Wilsby förlänger med Skellefteå AIK ytterligare en säsong och blir klubben trogen till 2021.

– Det känns jättekul! Jag trivs väldigt bra i Skellefteå. Det är här jag vill vara och kan fortsätta utvecklas, säger Adam.

Det står även klart att han lånas ut till Södertälje i HockeyAllsvenskan för resterande delen av denna säsong.

– Det är en bra lösning för alla parter. Vi har en bredare backsida i Skellefteå AIK, så det blir bra för mig att komma till Södertälje och få mycket speltid och spela seniorhockey.

"En back vi tror mycket på"

General Manager Erik Forssell kommenterar förlängningen och utlåningen av Adam Wilsby:

– Adam har haft en bra utveckling under året och är en back vi tror mycket på. Seniorhockey i Allsvenskan kommer gynna hans utveckling och Södertälje är en bra klubb för honom. Grundtanken är att han ska spela i SSK säsongen ut men han kan hämtas tillbaka vid behov.

Avtalet med Adam Wilsby sträcker sig över säsongen 2020/2021 och lånet till Södertälje över säsongen 2019/2020.

Vid frågor: GM Erik Forssell - 070 297 27 16

Samuel Söderlund