Joakim Lindström skriver nytt kontrakt
Publicerad: 2018-09-15
För bara tre veckor sedan blev det klart att Oscar Möller förlänger med Skellefteå AIK fyra säsonger, och nu har glädjande nog även kedjekompisen Joakim Lindström skrivit på ett nytt långtidskontrakt.

Skellefteå AIK:s sportchef Mikael Lindgren kunde i samband med dagens SHL-premiär meddela publiken i Skellefteå Kraft Arena att Joakim Lindström väljer att stanna i klubben ytterligare tre säsonger.
– Det gläder mig verkligen att Jocke vill förlänga sitt kontrakt med oss, han är en stor och viktig spelare för vårt lag.

Lindström, som i december fyller 35 år, har en gedigen meritlista med bl a tre Guldhjälmar, SHL:s poängbäste (10/11 & 16/17) och Årets Forward 16/17. Han har spelat 150 NHL-matcher, 200 AHL-matcher och 102 KHL-matcher och har dessutom under sina 280 grundseriematcher i Skellefteå AIK gjort hela 301 poäng.
– Jocke Lindström är värd alla priser och utmärkelser som han fått motta, berömmer Lindgren.
– Han är proffsig och ambitiös i allt han gör, ett riktigt föredöme för våra unga killar som kommer upp. Självklart besitter han stor talang, men det han visar upp för oss på isen är resultatet av hårt arbete.

Joakim Lindström, som är född i Skellefteå och har Skellefteå AIK som moderklubb, är själv glad att bli kvar i föreningen:
– Jag är otroligt stolt! Klubben ligger mig varmt om hjärtat. Det var här man tog sina första skridskoskär så att fortfarande spela här är något som är väldigt speciellt för mig.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Anna Hägglund