• Huvudsponsorer

Samuelsson: "Mycket energi och driv"

2 maj 2019 13:41
Bygdens Lag 1920

Det har gått exakt en vecka sedan försäsongen började i Skellefteå. Vi kollade hur läget ser ut med tränaren Tommy Samuelsson.


För en vecka sedan började försäsongen i Skellefteå Kraft Arena. Tillsammans ska laget träna mellan sju och nio gånger i veckan den närmaste tiden. Sedan väntar Thomson trophy och lite sommarledighet.

En av nio veckors försäsongsträning ligger i det förflutna, och Tommy Samuelsson summerar den som bra.

− Det känns som det är mycket energi och killarna vill framåt direkt från början, säger han.

En bra grupp
Samtliga spelare som presenterats förutom Mantas Armalis är på plats i Skellefteå och tränar just nu.

− Det känns jättepositivt att vi när vi samlas till återstart så är alla nya såhär lång på plats. Det skapas direkt en energi, en nyfikenhet hos dem och sätter lite tryck på dem som varit med ett tag också, säger tränaren.

Och de nya spelarna är tävlingsvilliga.

− Det är ganska unga killar som har kommit in och de har ett stort driv och vill verkligen någonting. Det smittar av sig på övriga gruppen.

Innan laget går på sommarledigt kommer även i år den mytomspunna Thomson trophy delas ut. Samuelsson berättar att det inte är helt klart hur tävlingen ska se ut i år, men att de spelare som varit med vet vad de kan förvänta sig.

− Men det är klart, det finns ett rykte runt Thomson trophy, att det är ganska tufft. Men det är ju några veckor dit så de hinner ju förbereda sig på ett bra sätt.

De två senaste åren har Andreas Wingerli plockat hem bucklan, vem som blir årets mästare återstår att se.

− Det blir precis innan vi går på semester och midsommar där, så det ser vi alla fram emot.

”Man vill ju vara där”
Det tidiga uttåget ut slutspelet gjorde att försäsongen kunde börja tidigare än den annars skulle ha gjort. Under kvällen spelas den sjätte matchen i SM-finalen.

− Man vill ju vara där och den känslan, att man inte är där, den ska man känna att man inte vill ha. Man vill ju vara där och vara en av dem som försöker vinna den sista matchen på året, säger Tommy Samuelsson och fortsätter:

− Om det är något positivt med det så är det väl att det är en stark drivkraft för oss att det samtidigt pågår, för det är dit vi vill.

Om den extra träningen kommer hjälpa till i kampen om nästa års guld tycker tränaren är för tidigt att svara på.

− Man vet att serien är oerhört jämn och det gäller att se till att man sköter sina kort på ett så bra sätt som möjligt. Nu fick vi lite extra tid på oss och nu gäller det att vi tar vara på den tiden på ett bra sätt.

Tycker du killarna verkar göra det?
− Ja, absolut.