Hedlund har förlängt
Publicerad: 2020-06-11
Pressrelease
Han kom hit från Zug inför fjolårsässongen och blev ett starkt tillskott till tränarkvartetten. Nu står det klart att han förblir Skellefteå AIK-tränare över ytterligare två säsonger. "Jättekul att få vara med på den resa vi gör här", säger Stefan Hedlund.

Hedlund förstärkte vår tränarbänk till säsongen 19/20. Han kom laddad med erfarenhet som akademiansvarig samt assisterande tränare från den schweiziska ligan och hade då gjort klart med en svartgul tränarroll till 2021. Sedan tidigare är det offentliggjort att han kommer dela huvudtränaransvaret med Stefan Klockare och Andreas Falk säsongen 20/21 och nu har han alltså skrivit på ett kontrakt till 2023.

– Det känns jättekul att få vara med på den resa vi gör här. Vi har ju gjort en liten ombyggnation med ett ungt och hungrigt lag, vilket jag tror kommer bära frukt på sikt. Det ska bli oerhört inspirerande att få möjligheten att vara med och slåss om guldet i tre år till så jag är superstolt över att få det förtroendet av föreningen, säger Hedlund om sin förlängning.

"Trivs jättebra"

När erbjudandet kom var det inget att fundera på för tränaren.

– Hela vår familj har blivit otroligt väl omhändertagna av föreningen och vi trivs jättebra här uppe. Det känns som att det är en grymt spännande resa vi är på så det var aldrig någon tvekan.

General Manager Erik Forssell är glad över att skriva fast Hedlund på den svartgula tränarbänken för ytterligare två säsonger.

– Han gjorde ett bra första år här så det känns kul att förlänga. Det borgar för möjlighet till kontinuitet, vilket vi uppskattar och eftersträvar. Han är driven och vill utveckla både sig själv och andra.

Det nya avtalet med Stefan Hedlund sträcker sig över säsongen 2022/2023.

{!B}

Samuel Söderlund