• Huvudsponsorer

Årets U18-spelare: Noak Persson

25 februari 2020 19:00
Ungdom

Priset som Årets U18-spelare går den här säsongen till forwarden Noak Persson. Motiveringen lyder: "Energisk forward med en härlig utvecklingskurva som tävlar i varje moment med en passion som är få förunnat att ha och dessutom sprider glädje varje dag". – Jag skulle vilja tacka mina lagkamrater, säger han om utmärkelsen.


Ytterforwarden anslöt till Skellefteå AIK:s J18 inför denna säsong och gjorde poäng i sin första match. Persson, som fyller 17 i sommar, har därefter gått från klarhet till klarhet vilket resulterat i återkommande spel för klubbens J20-lag. Nu har han alltså fått priset som Årets J18-spelare och är givetvis glad och tacksam över detta.

– Det är såklart jättekul att få det här priset. Jag skulle vilja tacka mina lagkamrater, alla tränare jag haft som hjälpt till och såklart min familj som varit ett enormt stöd där hemma.

Han lyfter fram sin omgivning och en gemensam progress som nycklarna bakom utmärkelsen.

– Det är mycket tack vare min lagkamrater. Vi har tränat hårt tillsammans.

Från Sollefteå till Skellefteå

Noak är inne sitt första år på hockeygymnasiet här i stan med ett förlutet i Västernorrland.

– Jag började spela hockey i Sollefteå och spelade där fram till året innan J18 då jag flyttade till Kramfors. Där blev det en säsong i J18 Elit och sedan flyttade jag till Skellefteå.

När det gäller inspiration är det (inte helt oväntat) en viss prickskytt som dyker upp för den målfarlige vingen.

– Jag har alltid sett upp till Alexander Ovechkin.

Ett stort grattis till Noak Persson för priset som Årets U18-spelare säsongen 19/20!