• Huvudsponsorer

Skridskoskicklig back till Skellefteå AIK

22 juli 2016 11:25

Skellefteå AIK har gjort klart med ytterligare en back till truppen 2016/2017 - den skridskostarke kanadensaren Kyle Cumiskey.


Skellefteå AIK:s sportchef kan mitt i sommarvärmen presentera ytterigare en pusselbit i lagets backbesättning inför den kommande säsongen då han nu gjort klart med 29-årige Kyle Cumiskey.
- Kyle är en skridskoskicklig back med offensiva kvalitéer, den typ av spelare vi sökt för att passa in i vårt typ av spel, kommenterar sportchefen Mikael Lindgren det senaste nyförvärvet.

Cumiskey har spelat 139 NHL-matcher (huvuddelen för Colorado Avalanche), 224 AHL-matcher och har även 91 SHL-matcher på sin meritlista.
- Han har som ambition att ta sig tillbaka till NHL, och med anbud från både KHL och Schweiz så valde han det sportsliga före det ekonomiska. Han har spelat två säsonger i MODO och är bekant med SHL och hade koll på Skellefteå AIK.

Kontraktet som parterna kommit överens om gäller 1 år och Cumiskey kommer att vara på plats i Skellefteå i tid till första isträningen 9:e augusti.