• Huvudsponsorer

Hålltider för Thomson Trophy 2019

17 juni 2019 10:00

Sedan 2008 har vårens försäsongsträning avslutats med det prestigefyllda triathlonloppet Thomson Trophy, som ifjol fick ett nytt upplägg med avslutning inne i arenan. Där kommer allt avgöras även denna gång och här är tiderna som gäller för evenemanget.


Spelarna är nu inne på sin så kallade "hellweek" där det är stenhårda dubbelpass på schemat fram till tävlingsstart. Under dessa träningspass kan de samla in poäng som ger extrasekunder vid starten på triathlonloppet.

Årets upplägg blir en mix av det nya och ursprungliga formatet med inledande simning över älven och landgång vid Manhemskajen. Därifrån blir det löpning upp till arenan och sedan cykling till och från Kåge. Under cyklingen blir det även skytte på skyttebanan utanför Kåge, med tillhörande löpning över en myr och eventuella straffrundor vid missade skott. När spelarna tagit sig tillbaka blir det löpning upp för hela Vitbergsbacken och sedan ner till arenan där avgörande crossfit-tävlingar väntar på plattan (normalt där isen brukar vara).

Hålltider, onsdag 19 juni:
Ca 16.00 - simning över älven & landgång vid Manhemskajen
Ca 18.00 - målgång efter löpning i Skellefteå Kraft Arena
OBS! Vi rekommenderar viss tidsmarginal för att säkerställa att du hinner se segrande spelaren. Arenan öppnar 17.00 och vi kommer livesända tävlingen på mediakuben till spelarna anländer för avgörandet.

Övrig info:
Efter tävlingen avslutats i arenan kommer spelarna ställa upp nere på plattan för att dela ut årskort till de som införskaffat detta. Vi släpper även biljetter till träningsmatcherna mot Modo (14 aug) och Björklöven (23 aug).

Dessutom blir det lagerrensning i souvenirshopen och kiosken har öppet för försäljning av varmkorv, kaffe, läsk och godis.

Varmt välkomna, allesammans!

Tidigare vinnare i Thomson Trophy:
2018 - Andreas Wingerli
2017 - Andreas Wingerli
2016 - Pär Lindholm
2015 - Martin Lundberg
2014 - Adam Pettersson
2013 - Martin Lundberg
2012 - Adam Pettersson
2011 - Pierre-Édouard Bellemare
2010 - Martin Lundberg
2009 - Niclas Burström
2008 - Fredrik Lindgren