Sista SHL-omgången 2020 spelades helt utan publik

18 juni 2021 10:00
Verksamhetsberättelse 20-21

Det var inte då pandemin startade men det var då vi förstod allvaret av detta virus. I vår enfald trodde vi att det skulle lösa sig på något sätt trots att den ena professorn efter den andra sa att det enda som kan hjälpa oss mot Covid-19 är ett vaccin. En kort tid efter den publiklösa omgång 52 beslöt SIF att ställa in såväl det slutspel vi var kvalificerade för som all annan tävlingsverksamhet.


Restriktioner infördes i samhället och regeringen fattade beslut om ett antal stöd för att hjälpa de företag som drabbades av pandemin. Det stödet har Skellefteå AIK Hockey tagit del av. Vi har dessutom tagit del av ytterligare stöd genom RF, ett stöd som baseras på att våra verksamheter drabbats tuffare av restriktionerna än andra näringsgrenar.

I skrivande stund tror och hoppas vi att vi kan öppna upp Skellefteå Kraft Arena (SKA) som vanligt till premiären i mitten av september, men det är långt ifrån klart.

Det senaste året har varit tufft på många olika sätt, men ovissheten om när vi kan öppna upp vår verksamhet fullt ut igen är nog den faktor som tärt mest på vår organisation.

Vi är mycket glada över att vi, trots den pågående pandemin, kan presentera ett positivt resultat för det gångna verksamhetsåret. Att det över huvud taget är möjligt beror på det stöd vi erhållit från stat och kommun och på det fantastiska sätt hela bygden stöttat vår förening trots att SKA i stort sett varit utan publik under hela säsongen. North Powers insamling visade vägen för att skänka pengar till föreningen. Därefter har vi fått ett stort stöd genom ”Stödbiljetter” och genom att många, helt eller delvis, efterskänkt sina betalda säsongskort. Vi är väldigt tacksamma för all support vi erhållit från våra samarbetspartners och logeägare. Våra spelare, ledare och övrig personal har efterskänkt löner för betydande belopp. Sedan får vi inte glömma den lojalitet och det engagemang som våra dam- och ungdomsspelare, som knappt fått spela alls, ändå visat. Imponerande.

Vi har vidtaget sparåtgärder under året som genererat stora belopp. Tyvärr har vi p g a omständigheterna tvingats säga upp ett antal personer i vår organisation.

Med erhållet stöd och vidtagna åtgärder i ryggen i kombination med den underhållande ishockey vi spelat och med förhoppningen att pandemin ser ut att kunna stoppas, ser vi ljuset i tunneln. Väl genom tunneln väntar en fortsatt tuff period i ”återstarten”. Vi kommer att jobba stenhårt för att fylla arenan igen.

Precis som när vi tog oss tillbaka till Elitserien och när vi vann SHL:s Marathontabell det senaste decenniet, följer vi vårt och North Powers måtto ”AIK – Vi ger aldrig upp”.

Tillsammans skriver vi ny historia.

Vi tackar hela bygden för allt stöd och hoppas att vi ses i Skellefteå Kraft Arena senare i höst.


Resultat 2020/2021
Skellefteå AIK Hockey redovisar ett positivt resultat på ca 600 tkr före skatt. Föreningens egna kapital uppgår till 51,5 mkr.
Skellefteå AIK Hockeys årsmöte hålls tisdag den 24:e augusti kl 18:30. Sju dagar innan årsmötet finns årsmöteshandlingarna på vår hemsida.