Ny J20-tränare: Joel Rönnmark!
Publicerad: 2021-05-24
Pressrelease
Han har spenderat senaste sju åren i Växjös juniorverksamhet och ledde även Juniorkronorna i deras senaste JVM. Nu är han klar som J20-tränare i Skellefteå AIK över de kommande två säsongerna. "Det känns oerhört inspirerande då jag fått en bra känsla av hur de jobbar och från ledarna jag pratat med där", säger han. Varmt välkommen, Joel Rönnmark!

Joel har spenderat senaste fyra säsongerna som huvudtränare för Växjös J18, dessförinnan gjorde han tre säsonger som assisterande i deras J20. Denna roll har han även haft på Juniorkronornas tränarbänk senaste tre åren, där han fick huvudansvaret under deras senaste JVM.

– Jag började ju i Linköping och fick vara involverad där, med videobiten för A-laget och sedan lite assisterande i J20, så man har byggt på sig erfarenheter under 10 år inom juniorhockeyn. Jag har haft turen att få jobba med jättebra ledare och sedan har det givetvis varit en ära att få vara med som en del av juniorlandslaget, så det är klart man har med sig en hel del erfarenhet till utmaningen man står inför nu, som känns jätterolig. Att få testa en ny miljö och vara en del av ett nytt ledarteam där jag såklart ska försöka bidra med så mycket jag kan, lära känna ledare och verksamheten ytterligare och komma in i det på ett bra sätt, säger Rönnmark.

Mikael Aaro, som tränat vårt J20 senaste två säsongerna, lämnar för annat uppdrag. Rönnmark ersätter nu honom och i enlighet med tidigare struktur delar han tränaransvaret med Martin Sandgren.

– Det känns jätteskoj att få möjligheten att komma upp och jobba i Skellefteås juniorverksamhet. Det känns oerhört inspirerande då jag fått en bra känsla av hur de jobbar och från ledarna jag pratat med där. Det ska bli jättekul att få ingå i ledarstaben där, säger Joel.

31 år ung har han som sagt redan en hel del erfarenhet som juniortränare och lyfter fram hur han vill förädla det i Skellefteå AIK Hockey.

– Där känns det som man lärt sig lite mer, men samtidigt har hur mycket som helst att lära fortsatt här, när det kommer till att jobba med unga spelare som vill väldigt mycket och verkligen vara en hjälpande hand på resan de gör - både hockeymässigt men även gällande utbildning med hockeygymnasium, skola och hela den biten. Så finnas till där och guida dem, men det är ju de så gör jobbet, så det är beroende på respektive individ och dennes behov men att finnas där, hjälpa till och givetvis ge dem så mycket tips och råd som möjligt med hockeybiten. Det är vad jag tycker är viktigt, att se individen och hjälpa den personen utifrån dennes behov genom coachning. Ställa frågor, lyssna och försöka vrida och vända på saker tillsammans med dem man jobbar med.

Skellefteå AIK:s sportchef, Niclas Lundkvist, om vår nye J20-tränare:
– Utifrån hur det blev med Mikael Aaros möjlighet att få ett annat jobb hamnade vi i en lite utmanande situation den här tiden på säsongen, att leta en ny tränare, så därför känns det jättekul att vi kunde hitta en lösning med Joel Rönnmark och framför allt att han var intresserad och fanns tillgänglig och ville komma och jobba hos oss. Så efter en snabb rekryteringsprocess, där vi haft ett antal möten under förra veckan, lyckades vi hitta en lösning som tillfredsställer båda parter och han kommer då jobba med Martin Sandgren på vårt J20-lag och det känns som vi kommer få ett kanonteam där tillsammans med övriga ledare på juniorsidan med Jan-Åke Tiensuu och Jacob Strandberg på J18 och Tim Alfredsson som målvakstränare, så vi ser fram emot att få jobba med honom och allt känns riktigt bra.

Avtalet med Joel Rönnmark sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund