J20 vände 0-3 och J18 maler på
Publicerad: 2019-02-25
Ungdom
Juniorlagen matchade dubbelt denna helg och plockade totalt tre segrar av fyra möjliga. J20 avslutade med besked då man vände ett tremålsunderläge och J18 vann båda sina drabbningar med övertygelse.

J20 matchade i C-hallen denna helg och inledde mot Västerås där det dessvärre blev förlust. Det var en frejdig match där Lundmarks mannar fick vittring i tredje efter en reducering (1-2) av Markus Ruuskanen. Därefter utnyttjade gästerna dubbla powerplay för att slutligen vinna med 4-1. Detta följdes upp med en match mot serieledande Färjestad där det länge såg ut att bli en ny nollpoängare men Liam Nilsson & co ville annat. Först reducerade forwarden i fråga och sedan satte han även 3-3 sju minuter in i tredje. I slutskedet får sedan laget PP och där håller sig kaptenen Johan Warg framme för att fullända den mäktiga vändningen och AIK vinner matchen med 4-3.

J18 tog E4:an söderut för inledande helgmatch mot Timrå. Detta Norrlandsderby plockade de hem med besked efter bland annat en 4-0-ledning redan i första perioden. Segersiffrorna skrevs till slut till 6-1 för Forsfjälls & co. Detta tog man sedan med sig till söndagens match mot Brynäs där det blev ytterliage en vinst (4-1). Dessa starka segrar gör att laget ännu är obesegrat i J18 Allsvenskan Norra med fyra matcher kvar att spela.

MATCHFAKTA, J20:
Skellefteå AIK-Västerås 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Mål: Markus Ruuskanen.

Skellefteå AIK-Färjestad 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)
Mål: Liam Nilsson 2, Albin Sundsvik, Johan Warg.

MATCHFAKTA, J18:
Timrå-Skellefteå AIK 1-6 (0-4, 0-1, 1-1)
Mål: Arvid Mella, Oscar Nilsson, Ville Forsfjäll, Måns Forsfjäll, Lukas Johansson, Oscar Westerberg.

Brynäs-Skellefteå AIK 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
Mål: Gabriel Säll, Kevin Kariander, Arvid Mella, Kalle Holmberg.