Klar hemmaseger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2014-02-08

Med en lång seggerad i rygen och massor av självförtroende tog Skellefteå AIK emot HV71 i sista matchen före OS-uppehållet. Oscar Möller som senast gjorde hattrick var återigen framträdande med sina två mål. I Skellefteå gjorde också Stefan Warg sin första match och i slutet av den sista perioden fick han också en bra chans att bli målskytt men HV71 klarade sig den gången. Sammantaget en rättvis seger för Skellefteå som var det bättre laget i hela matchen.

Första perioden

Skellefteå börjar bra och skapar tidigt bra målchanser, bland annat är Martin Lundberg nära att styra in ett skott från debuterande Stefan Warg. Alla fyra kedjor i Skellefteå har bra fart inledningsvis och är framme och pressar tillbaka HV71 i anfallszon. Nästa riktigt bra chans får Melker Karlsson efter bra förarbete från Joakim Lindström, Gustaf Wesslau i gästernas mål klarar. AIK får också periodens första powerplay efter knappt tio minuter.

Hemmalaget skapar bra chanser i powerplay och även om det inte blir någon utdelning så hinner bägge formationerna med att skapa rejält tryck under utvisningen. När sedan Oscar Möller blir fri med Wesslau och hakas tilldöms han straffslag som läggs av Lindström men Wesslau klarar. När Skellefteå får ännu en chans att spela powerplay i slutet av perioden kommer dock 1-0 efter ett skott utifrån från Oscar Möller.

Andra perioden

Skellefteå är omgående nära genom skott från Jonas Frögren och får i alla fall ett powerplay med sig. Man behöver bara fem sekunder i spelformen innan Oscar Möller gör 2-0 och sitt andra mål för kvällen. Efter en situation utanför spelet där Pontus Petterström krockat med en bortaspelare så får HV71 för första gången i matchen spela powerplay. Man skapar några chanser i spelformen men får ingen utdelning.

Viktor Arvidsson gör det snyggt när han kommer loss, rundar Wesslau och målet vilket ger helt öppet mål som han sånär kan spela in pucken framför men gästerna lyckas täcka bort den. Efter 13.26 kommer 3-0 för Skellefteå efter rejält bök framför gästernas mål, Martin Lundberg gör målet. Gästerna replikerar dock snabbt när William Karlsson frispelar Toni Rajala som ensam med Markus Svensson kan göra 3-1. Gästerna har sin bästa period så långt i matchen efter reduceringen men i periodens sista minut är Oscar Möller otroligt nära att göra att tredje mål.

Tredje perioden

Hemmalaget kommer ut bra även i den tredje perioden, fjärdekedjan skapar rejält tryck efter ett par minuter och HV71 får slita hårt i försvarsspelet. I bytet efter är det Lindström och Möller som snurrar friskt och oroar ordentligt. På väg mot halva perioden så är det sedan gästerna som skapar rejält tryck framåt, Toni Rajala åker runt runt i anfallszon och letar öppningar men när passet väl kommer är Skellefteåspelare i vägen.

Istället utökar AIK ledningen när Pontus Petterström hittar Viktor Arvidsson framför mål som kan styra in 4-1 via en skridsko, domarna ringer men godkänner målet då ingen sparkrörelse kunde hittas. Skellefteå är sedan nära att göra ännu fler mål då man ett par gånger till får spela powerplay mot slutet av perioden men matchen slutar 4-1 och seger för Skellefteå är både klar och rättvis efter att man varit det bättre laget i samtliga tre perioder.