Välkommen hem, Ellen Lövgren!
Publicerad: 2019-04-15
Damlaget 1920
Hon inledde A-lagskarriären i Clemensnäs för att sedan jobba sig till Modo och SDHL. Nu är hon tillbaka i stan för att representera Skellefteå AIK. "Att få hem en spelare av hennes kaliber skulle göra vilken GM som helst lycklig", säger Magnus Lundin. Varmt välkommen hem, Ellen Lövgren!

20-åriga Lövgren kommer närmast från Modo där hon gjort två fulla SDHL-säsonger efter totalt fyra år i klubben. Hon är en rörlig rightforward med ett starkt spelsinne som nu även samlat på sig värdefull rutin på högstanivå. Detta plockar hon nu med sig hem till Skellefteå där hon gjort klart med 2 år i Skellefteå AIK. GM Magnus Lundin är onekligen nöjd med att få hem sin förra forward:

– Först och främst är jag fantastiskt glad att få Ellen att flytta hem till Skellefteå igen. Ellen är en spelare som jag följt sedan ungdomsåren då Byske/KAIF hade ett lag tillsammans där jag var en av ledarna och hon var en del av det laget. Hon är en spelare som etablerat sig i SDHL de senaste åren men som nu ser utmaningen i resan från Div 1 mot SDHL. Att få hem en spelare av hennes kaliber skulle göra vilken GM som helst lycklig. Jag ser Ellen som en spetsspelare, en spelare som kan avgöra och vara drivet till dom andra i truppen. Hon är en ruskigt vass forward med bra skridskoåkning och en vinnarskalle som kommer passa in bra i vårt lag. Hon är i mina ögon en målskytt och att hon har klubban åt “right” håll brukar inte vara till en nackdel. Jag välkomnar Ellen med öppen famn och utropar ÄNTLIGEN!

Kontraktet med Ellen Lövgren sträcker sig över säsongen 2020/2021. Mer info om damernas lagbygge 19/20 kommer framöver!

Vid frågor: GM Magnus Lundin - 073 087 17 94

Samuel Söderlund