Sebastian Ohlsson segerskytt för Skellefteå
Publicerad: 2018-03-06
Skellefteå har haft det tungt mot Djurgården under säsongen med tre raka förluster i lagens tidigare möten. I tisdagskvällens hemmamöte kom dock en efterlängtad seger efter en väl genomförd match från hemmalaget. I den första perioden tog Skellefteå ledningen men Djurgården kom igen och kvitterade i den andra. Sista perioden var dock hemmalaget klart bättre och då kunde man avgöra och vinna matchen med 3-1.

Hemmaledning efter videogranskning

Bägge lagen bjuder på bra fart och mycket kamp i inledningen av den första perioden. Efter en lyckosam rensning från egen zon blir Mikael Ahlén helt fri för Djurgården men han får inte till avslutet. Istället vänder spelet och Joakim Lindström kommer två mot en med Oscar Möller som tar avslutet men då räddar Adam Reideborn.

Efter halva perioden börjar det närmast hagla in utvisningar men då lagen växelvis drar på sig dem så blir det inte speciellt mycket tid i powerplay. Skellefteå som i alla fall har mer tid i spelformen har ändå svårt att få utdelning då man inte riktigt får till spelet. Med en dryg minut kvar av perioden kommer dock det efterlängtade 1-0 efter skott från Jonathan Pudas. Målet kräver dock videogranskning innan det godkänns.

Djurgården kvitterar i powerplay

Skellefteå inleder den andra perioden riktigt bra och skapar bra tryck mot bortamålet. Efter en snygg soloåkning tilldöms Oscar Möller straffslag men Reideborn räddar utan problem Möllers slagskott på den efterföljande straffen. Istället kan Djurgården kvittera till 1-1 i powerplay efter knappt halva perioden då Calle Ridderwall stöter in en retur lågt förbi Joni Ortio i hemmamålet.

Bägge lagen skapar chanser i andra halvan av den andra perioden men inget lag lyckas få in någon fler puck. Tim Söderlund har både en snygg dragning och en bra målchans men avslutet går över när Söderlund är ensam framför Reideborn. 12-12 i skottstatistiken i den andra perioden beskriver händelserna rätt bra med många chanser åt båda håll.

Wingerli serverar Ohlssons avgörande

Skellefteå börjar bäst i den tredje perioden och skapar massor av fina chanser att återta ledningen. Bland annat har Joakim Lindström närmast öppet mål men Reideborn gör en strålande insats ikväll och räddar igen för Djurgården. En hög klubba från Sebastian Ohlsson ger sedan fyra minuter i powerplay för Djurgården men den tiden spelar hemmalaget av exemplariskt.

Skellefteå har ett klart spelövertag efter utvisningen och bland annat har Mark Katic ett flertal bra avslut. Efter 12.30 kommer också ledningsmålet när Sebastian gör 2-1 efter snyggt förarbete av Andreas Wingerli. Med knappt två minuter kvar av perioden plockar gästerna ut målvakten men med en halvminut kvar åker Marcus Högström på Joni Ortio och blir utvisad. I powerplay kan sedan Oscar Möller sätta 3-1 efter en grymt snygg framspelning från Joakim Lindström.