AIK tog vara på Rögles misstag
Publicerad: 2018-01-30
Efter en händelsefattig första period kom Skellefteå AIK igång i den andra i tisdagens möte med Rögle. Två individuella misstag från gästerna gav mål genom Jesper Olofsson och Joakim Lindström och den ledningen höll Skellefteå resten av matchen som slutade 4-1. Jesper Olofsson som det ryktats en hel del kring de senaste dagarna passade på att visa sig från sin allra bästa sida, även Joni Ortio förtjänar beröm efter en stabil match.

Trög start för båda lagen

Inget av lagen ser ut att riktigt få ordning på sitt spel inledningsvis. Skellefteå skapar ett par hyfsade lägen men inga klara målchanser. Rögles första lägen kommer när man får spela powerplay efter sex minuters spel men trots ett bra skott från Juhamatti Aaltonen så håller hemmalaget tätt.

Halvvägs in i den första perioden tar dock Rögle över allt mer och flera byten i rad skapar man öppna chanser och tvingar Joni Ortio till fina räddningar. Hemmalaget ser lite vilsna ut men sticker i alla fall mellan med en bra chans efter en individuell prestation från Tim Söderlund. Men den första perioden slutar mållös.

Skellefteå kommer igång

Skellefteå kommer ut med helt annat fokus än i den första perioden direkt i den andra. De första minuterna biter man sig fast i anfallszon och är nära utdelning. Hemmalaget fortsätter också att omsätta avsevärt mycket mer av sitt puckinnehav till målchanser än vad man lyckats med tidigare i matchen.

Efter drygt 12 minuter av den andra perioden tar hemmalaget också ledningen efter att Rögle missat i ett byte. Jesper Olofsson blir fri och sätter 1-0 distinkt bakom Kolppanen. Inte ens en minut senare bäddar ett nytt bortamisstag för öppet läge för Joakim Lindström som stänker in 2-0. I periodens absolut sista minut kommer dock en reducering när Ted Brithén styr in 2-1.

Skellefteå säkrar segern

Skellefteå inleder den tredje perioden i powerplay efter en sen utvisning i den andra. Man skapar ett par jättelägen men Rögle kan tack vare uppoffrande försvarsspel med nöd och näppe freda målet. Efter utvisningstiden runnit ut följer ställningskrig där inget av lagen lyckas riktigt ta initiativet i matchen.

Matchbilden gynnar dock Skellefteå som leder och halva perioden rinner bort nästan utan målchanser. Efter 11 minuter får AIK dessutom spela powerplay och då kan Linus Lindström styra in 3-1 efter skott från Joakim Lindström. Med två minuter kvar av perioden plockar gästerna ut målvakten men då kommer istället 4-1 efter att Pär Lindholm ensam med öppet mål dragits ned och domarna dömt mål.