• Huvudsponsorer

Vinst i årets derby

23 augusti 2019 20:45
Matchreferat

Skellefteå AIK tog emot ärkerivalerna Björklöven i Skellefteå Kraft Arena på fredagskvällen. Matchen kom att präglas av massvis utav utvisningar och det var också i numerärt överläge som Skellefteå tog ledningen i den första perioden. Efter en mållös andra period där Björklöven klev fram och tog för sig betydligt bättre blev den tredje perioden jämn men med två mål i tom kasse kunde Skellefteå rycka ifrån och vinna matchen med 3-0.


Alvarez ger Skellefteå ledningen

Gästerna inleder matchen piggt och med snäppet mer energi än Skellefteå. Man lyckas också skapa ett par långa anfall och matchens första halvchanser. Det är dock AIK som tar ledningen när man får chansen att spela powerplay, efter en sargretur kan Robin Alvarez sätta 1-0.

Efter halva perioden börjar det närmast hagla utvisningar och de flesta drabbar Björklöven. Skellefteå får dock inte riktigt till det i spelet i numerärt överläge efter ledningsmålet. Mot slutet av perioden börjar det i alla fall se ett snäpp bättre ut i spelformen och då skapar man också ett par bra målchanser.

Björklöven kommer in i matchen

Efter en lång sekvens med hård press från Björklöven kontrar AIK och Edvin Hedberg blir helt fri med gott om tid, avslutet tar dock i stolpen och även returen stöts i stolpen. Den andra perioden bjuder precis som den första på massor av utvisningar och därför blir det inte mycket till spel i fem mot fem och därmed en något ryckig match. Men då klart fler utvisningar nu drabbar hemmalaget så kommer Björklöven betydligt bättre igång och jämnar ut matchbilden helt halvvägs in i matchen.

I spel fem mot fem igen så har sedan Skellefteå sin bästa sekvens i matchen med spelet konstant nere i anfallszon i flera byten. Men ännu en utvisning bromsar upp det hela och sammantaget är den andra perioden ändå mer gästernas sett till spelet.

Två mål i tom bur

Skellefteå inleder lovande men återigen så kommer man av sig efter att ha drabbats av en utvisning och gästerna kan också stärkta av powerplay-spelet ta tillbaka en del av initiativet. Spelmässigt knns matchen helt jämn halvvägs in i den tredje perioden. Inget av lagen har något tydligt övertag och chanser skapas åt bägge håll, om än inte många klara sådana.

I den andra halvan av perioden så känns det som att Skellefteå skärper till spelet något och då ökar direkt puckinnehavet och man får ett tydligare initiativ i spelet. Med drygt tre minuter kvar så plockar gästerna ut målvakten och då kan Skellefteå avgöra genom Adam Pettersson som är först på en puck som annars hade gått till icing och kan istället slå in 2-0 i tom bur. Strax därefter vallar Arvid Lundberg pucken ur egen zon och den glider ändå in i mål till 3-0.