Stark debut för Klingberg
Publicerad: 2012-01-21

Efter en underhållande match mot serietvåan Brynäs kunde Skellefteå till sist vinna på straffar efter att Jocke Lindström satt sin straff stenhårt i krysset. I hemmalaget var annars noterbart att John Klingberg gjorde debut och fick ordentligt med förtroende i andra halvan av matchen. Klingberg var bitvis strålande med bra förstapass och modigt spel.

Första perioden

Skellefteå inleder riktigt bra och sätter tryck mot gästande Brynäs direkt. Efter en något onödig hakning från Jonatan Granström får AIK också en tidig chans i powerplay, där lyckas man dock inte alls. Brynäs skapar i sin tur sin första bra chans strax därefter men Joakim Ericsson gör en bra första insats i matchen. Skellefteå fortsätter skapa halvchanser men kommer inte riktigt till de där allra farligaste chanserna. Gästande Brynäs gör det bra och sliter hårt med att bromsa upp Skellefteås höga fart.

Allt eftersom i perioden kommer därmed spelet att förflyttas mer ur Brynäs zon och gästerna börjar skapa chanser framåt. Matchens så långt klart bästa chanser kommer efter 16 minuter då först Anders Söderberg träffar stolpen på volley med öppet mål och sedan Pikkarainen skjuter i stolpen han också på returen. Första målet gör dock Brynäs efter 17:32 då Jesper Ollas tar en retur och sätter 0-1.

Andra perioden

Bra chans direkt för gästernas Daniel Widing men ett missat avslut senare vänder Skellefteå på spelet och Lee Goren kan efter samspel med Jocke Lindström kämpa in 1-1 på en retur. John Klingberg gör sedan sitt första byte och bidrar direkt framåt med ett bra uppspel och genom att fylla på bra i anfallszon. Skellefteå ångar på och träffar stolpen ännu en gång efter knappt fyra minuter. Ett nytt misslyckat powerplay bromsar dock precis som i första perioden upp AIK en aning.

Den här gången blir det däremot inte alls långvarigt. Omedelbart därefter så är Skellefteå uppe och skapar bra tryck igen och då skapar man också bra chanser. Pikkarainen fyller på bra framåt flera gånger och skapar oro för gästerna. John Klingberg fortsätter att dra ner applåder med flera bra insatser i den andra perioden, riktigt kul. Bland annat serverar han Jocke Lindström till ett kanonläge i slutminuten. Den andra perioden är spelmässigt klart Skellefteås och riktigt kul att titta på.

Tredje perioden

Pigg början återigen av Skellefteå som fortsätter att spela bra, skapa chanser men fortsatt har lite svårt att omsätta chanserna i mål. Fredrik Hynning som tagit sjuke Jimmie Ericssons plats frispelar Lee Goren men avslutet blir inte riktigt rätt. Brynäs skapar chanser i powerplay efter en tveksam utvisning på Martin Lundberg men Skellefteå spelar bra boxplay och håller undan. Brynäs behåller kommandot i spelet även efter utvisningstiden tagit slut och skapar mest i mitten av perioden.

Jocke Lindström får en klubbspets solklart i ansiktet, konferens en bra stund från domarna men bedrövligt nog ingen utvisning trots konferensen. Bra chans sedan för Klingberg men avslutet går utanför. Bägge lagen skapar chanser i slutfasen av perioden, men efter att ha varit svagare i början av perioden så tar Skellefteå tillbaka initiativet och är bäst mot slutet. Matchen slutar 1-1 efter ordinarie tid och matchen går till övertid.

Övertid & Straffar

Skellefteå börjar bäst men Brynäs skapar första målchansen i form av ett skott från Mattias Ekholm efter 1:48 och Ericsson tvingas till en snygg räddning. Hemmalaget har mest puck under de fem minuterna av övertidsspel men Brynäs skapar de hetaste chanserna. Joakim Ericsson får göra ett par bra räddningar och tar matchen till straffar.

Jocke Lindström inleder straffskyttet för Skellefteå och sätter den stenhårt, när då alla bortaspelare missar så vinner Skellefteå.