• Huvudsponsorer

Nowick inför LHC: "Alla är skickliga"

6 mars 2020 14:22

Vi åker mot Östergötland för jakten på tre nya poäng i denna sluttamp av grundserien 19/20. Där väntar Linköping denna lördag och där vill Darren Nowick se samma hårda jobb som senast. "Om vi förlorar pucken jagar vi tillbaka den", säger #9.


Nowick & co kommer laddade med en 3-0-viktoria i bagaget och vår (relativt) nytillkomne forward har en del punkter han vill plocka med sig från vår senaste match.

– Uppenbarligen vinsten, ha ha. Nej men fortsätta på samma vis med samma aggressivitet mot pucken. Om vi förlorar den så jagar vi tillbaka den - och alltid som en enhet. Vi måste även fortsätta fylla på med folk framför mål samt bibehålla en stark och tät defensiv.

Darren har bidragit från start med sitt både tekniska och fysiska spel.

– Jag vill inte gå ur min väg för att tacklas men om möjligheten uppstår så gör jag det på bästa sättet jag kan.

"Fansen är underbara"

Amerikanen kom hit från Västervik för drygt tre veckor sedan och stormtrivs redan i föreningen.

– Det har varit fantastiskt. Jag tror inte jag hade kunnat komma till en bättre klubb. Fansen är underbara och organisationen helt otrolig. Grabbarna i laget fick mig att känna mig som hemma direkt.

Senast bildade han formation med Pettersson och Kallela men upplever en stor flexibilitet när det kommer till kedjekamrater i denna trupp.

– Alla i detta lag är skickliga spelare som kan spela ett både offensivt och defensivt spel, så vem du än spelar med går det rätt fort att anpassa sig för att kunna bidra.

Lördagens möte mellan Skellefteå AIK och Linköping har nedsläpp kl 15.15 i Saab Arena. Du kan se oss på C More Live 3 och via C Mores stream.