Torsdagens bortamatch framflyttad
Publicerad: 2020-10-21
Torsdagens match mellan Djurgården och Skellefteå, samt lördagens match mellan Linköping och HV71, skjuts fram på grund av misstänkt utbredd smitta inom lag.

Igår beslutades det att skjuta fram matchen mellan Linköping och Oskarshamn efter misstänkt smittspridningen inom Linköping HC. Nu har Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd, i samråd med SHL, även beslutat att skjuta fram lördagens match mellan Linköping och HV71.

Torsdagens match mellan Djurgården och Skellefteå skjuts även den fram efter bekräftad smitta inom Djurgården.

– Vi fortsätter följa det verksamhetsprotokoll samt den rutin vid misstänkt smitta som ishockeyförbundet tog fram tillsammans med oss ligor inför säsong. Det är i samråd med lagens medicinska team och förbundets tävlingsnämnd vi nu beslutat att skjuta fram dessa matcher, kommenterar Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

– Lagen har hanterat dessa situationer väldigt bra och i enlighet med de rutiner och förebyggande åtgärder vi tagit fram. Beslutet rörande torsdagens match mellan Djurgården och Skellefteå är också av förebyggande karaktär då det har tagits i åtanke att Skellefteå i det här fallet skulle resa med reguljär flyg.

Nya speldatum kommer att kommuniceras inom kort.

SHL