• Huvudsponsorer

Bert Robertsson: ”vår bästa hockey”

28 oktober 2013 15:55

Det är snart en vecka sedan Skellefteå AIK spelade sin senaste. Den matchen förlorade man ganska stort, men efter lite ledighet känner man sig nu redo för ett nytt norrlandsderby.


Skellefteå AIK hamnade i tidigt underläge mot Brynäs senast. Bortalaget rivstartade första perioden och drog ifrån. Bert Robertsson förklarar att man rättade till de delar som misstämde men att försprånget blev för svårt att ta ikapp mot ett så pass bra lag.

– Siffrorna drog iväg. Efter 5-1 i första så spelade vi ändå oavgjort. Vi rättade till de brister vi hade men det var för sent, vi mötte ett för skickligt lag för att slarva som vi gjorde. Vi var nära att göra 3-4 vid ett par tillfällen men istället fick de en kontring och gjorde 3-5. Ändå gav vi aldrig upp och fortsatte att kriga. Men det var en okej match trots att det blev stora siffror.

Skellefteå AIK har sedan dess haft matchledigt i nästan en vecka och då passat på att vara lediga men även att träna hårt.

– Vi tog någon ledig dag och har sen tränat vid sidan av isen, tränat fys, berättar Robertsson och fortsätter:

– Men igår och idag har vi haft två bra ispass är igång igen, redo för morgondagen.

Under dagen så har Tre Kronors trupp till Karjala Tournament presenterats, och där fanns Skellefteå AIK:s Henrik Karlsson och Oscar Möller uttagna.

– Det är roligt, det är två riktigt bra killar. Och det är hedrande att de får representera föreningen. Vi har nog många som är på gränsen och genom det här så ser de att chansen finns i framtiden.

Imorgon väntar som bekant bortamöte mot Luleå. Det är inte bara norrlandsderby, utan även toppmöte i SHL då seriens två topplag möts. Och då förväntar sig Robertsson som vanligt en hård kamp.

– Mot Luleå är det alltid tuffa matcher med mycket känslor och det är mycket runt ikring, det trissar upp stämningen på ett härligt sätt. Det här lär bli en tuff batalj.

– Jag känner att vid betydelsefulla och tighta matcher så spelar vi vår bästa hockey.

Hur laget ser ut inför morgondagen är inte klart, men glädjande är att Melker Karlsson som inte spelat match sedan 8 oktober nu tränat för fullt den senaste veckan.

– Melker är fit for fight och kommer till spel imorgon, meddelar Robertsson.

– I övrigt får vi avvakta hur laget kommer att se ut.