Varmt välkommen, Max Lindholm!

15 april 2022 10:00
Pressrelease

Han kommer laddad med två starka säsonger i HockeyAllsvenskan och är minst sagt redo att ta sig an en SHL-utmaning igen. "Jag ska ta för mig mer, spela mitt spel, bidra med hårt jobb, vara stark med och utan puck och hjälpa laget vinna matcher", säger forwarden. Välkommen till Skellefteå AIK, Max Lindholm!


Lindholm testade vingarna i Örebro SHL-säsongen 19/20, efter ett framträdande år med AIK i HockeyAllsvenskan, men vände så småningom tillbaka till huvudstadsklubben. Där har han fortsatt att växa med två tämligen starka säsonger innehållandes 46 poäng på 48 matcher under den senaste. Nu är han redo att ta klivet igen med ett tvåårskontrakt kritat hos Skellefteå AIK Hockey.

– Det känns både motiverande och fantastiskt. Det verkar vara en helt underbar klubb att vara i så när Forssell ringde fanns det inget att tvivla om. Det är helt klart en klubb jag vill spela för så det känns verkligen jätteroligt, säger Max.

"Tagit stora kliv"

Den 24-årige forwarden är fostrad i Stockholm med ett antal juniorsäsonger i Djurgården och Huddinge men merparten av sin utvecklingsfas hos AIK. Där kom även det stora genombrottet, i såväl J20 som A-lag, och han är glad att han återvände dit efter sitt första SHL-äventyr.

– Jag var en sväng i Örebro och sedan tillbaka till AIK, och efter att jag kom tillbaka har jag fått leda laget lite mer än jag gjorde innan lämnade. Jag känner att jag tagit stora kliv med den uppgiften och lärt mig mycket av att ha en större press på mina axlar och på allsvensk nivå behövt vara en sån här “måstespelare”. Jag tycker att jag tagit stora kliv på den fronten och lärt mig mycket ihop med en bra grupp i AIK, så det har varit två lärorika år.

Avslutningsvis lyfter han fram vad han vill ta med sig till Skellefteå.

– Jag vill bidra med mitt spel och inte försöka ändra så mycket. Under min förra sejour i SHL tog jag för mig alldeles för lite och var lite tillbakadragen. De stegen tycker jag att jag tagit nu så jag ska ta för mig mer, spela mitt spel, bidra med hårt jobb, vara stark med och utan puck och hjälpa laget vinna matcher.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att få in Max till lagbygget 22/23:
– Det ska bli kul att få upp Max till Skellefteå. Han har gjort flera bra säsonger i Allsvenskan. En offensivt skicklig spelare som är duktig med pucken, med både bra skott och passningar. Vi hoppas att han ska få en positiv utveckling hos oss, likt många andra spelare som vi hämtat från Allsvenskan.

Avtalet med Max Lindholm sträcker sig över säsongen 2023/2024.