Skellefteå AIK förlorade borta mot Djurgårdens IF
Publicerad: 2016-10-06

När Skellefteå AIK besökte Globen för att spela mot Djurgårdens IF, så gjorde man det i hopp om att vända en påbörjad förlustrad på två matcher. Djurgården hade dock en längre förlustrad (3 matcher) och ville även vända sin, vilket viljan i den första perioden antydde. Trots en bra anstormning av gästerna i sista perioden, hade man inte spelat tillräckligt bra i den två perioderna före för att det skulle räcka. Mikael Tellqvist spelade riktigt bra i målet och det bäddade för den 2-1-seger som Djurgårdens skulle få ta med sig från matchen ikväll.

Period 1
Med översköljande anfall
inleder Djurgården matchen bäst. Man är tveklösa i alla lägen och får Skellefteås backar att jobba hårt för att hänga med. Efter att Joni Ortio i Skellefteåmålet stått pall för ett flertal skott i matchens första minut så klarar han inte av det sista skottet som avlossas. Sist på pucken är en störtdykande Markus Ljungh och Djurgården har 1-0 redan efter 51 sekunders spel.

Stockholmsklubbens mannar fortsatte sätta stor press, vilket i minut sju skulle visa sig lönbart. 2-0 genom Albin Lundin efter bra Djurgårdspress, som föranleder en sidledspassning, därav får Lundin pucken på bladet och skickar in den bakom en chanslös Ortio. Det var droppen för tränare Öberg som tar timeout redan i första perioden. Djurgården spelar smartare och kvickare i första perioden och Skellefteå AIK ”kommer undan” med 2-0, när signalen för pausvila går.

Period 2
Matchen fortsatte
 med spelmässigt övertag för Djurgården i inledningen, men Skellefteå jobbar sig ikapp allt mer. Det kommer att krävas ett powerplay för att få hål på Mikael Tellqvist, som för dagen spelar fenomenalt i målet. Niclas Burström kommer in i en redan tilltrasslad situation framför målet och lyckas få tag i pucken före Tellqvists plock. Med en backhand lirkar han in pucken mellan benen på Stockholmskeepern och reduceringen kommer lika lägligt som viktigt för gästerna.

Efter målet är Skellefteå också ikapp spelmässigt. Djurgården har också bud på flera mål, men även gästernas målvakt har hittat ett spel som gör att han håller tätt, ibland också med hjälp av målramen. Inga fler mål faller och, som man brukar säga, matchen kommer att avgöras i den tredje perioden.

Period 3
Spelmässigt jämnt inledningsvis
, fram till då Djurgården drabbas av en utvisning. Powerplayspelet är sådär för Skellefteå, men efter det numerära övertaget så är man nu det lag som för matchen framåt. Passningarna går snabbare och spelarna har hittat farten under skridskorna.

Nu fattades det bara att överlista Tellqvist för att kunna få matchen att gå till åtminstone en förlängning. Djurgården klarar pressen på ett bra sätt och allt eftersom klockan tickar ner får man också bättre kontroll på Skellefteåanfallen. Joakim Lindström är den som får flest lägen att kvittera, men effektiviteten uteblir och trots vinst med 2-14 i skott för Skellefteå AIK under den tredje perioden så vinner Djurgården matchen med 2-1.