Rutinerad center förstärker
Publicerad: 2023-12-22
Skellefteå AIK stärker truppen ytterligare då man idag gjort klart med Nicoline SøndergaardJensen, en rutinerad center från Danmark. ” – Jag har mycket erfarenhet både internationellt och av SDHL, och jag hoppas att jag kan bidra med det då vi närmar oss kvalspel” säger Nicoline själv om att komma till Skellefteå AIK. Varmt välkommen till klubben!

Nicoline Søndergaard Jensen spelade i Sverige första gången säsongen 2011/2012, då i Malmö Redhawks (division 1). Därefter väntade universitetshockey i USA innan hon återvände till Sverige för spel i SDHL med Linköping säsongen 2016/2017. Totalt har hon spelat sex säsonger i SDHL, där hon förutom Linköping även representerat Luleå och HV71.

31-åriga Nicoline har dessutom en mängd landskamper för Danmark på meritlistan där hon även haft en kaptensroll.

– Vi är otroligt glada över att ha få med Nicoline på vår resa mot SDHL, kommenterar General Manager Ulrika Dahlgren.

– Hon är en riktigt bra tvåvägsspelare, center med stor erfarenhet. Nicoline är Danmarks förstacenter och har flerårig erfarenhet från SDHL och internationellt. Hon är en playmaker och poänggörare. 

Nicoline själv framhåller sin skridskoåkning som en av hennes främsta styrkor, och ser fram emot att spela för Skellefteå AIK.

– Jag är en stark skridskoåkare och förstår vikten av att vara en bra lagkamrat. Jag är så glad att komma till Skellefteå AIK, det är en klubb som satsar på damhockeyn och vill bli bättre. Jag har hört en massa bra saker om klubben.

Kontraktet med Nicoline Søndergaard Jensen gäller säsongen 2023/2024.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS