Holm förlänger med Skellefteå AIK Hockey
Publicerad: 2021-11-26
Pressrelease
Han har varit målvaktstränare i föreningen över 15 säsonger och är nu klar för tre till. "Vi vill att våra killar ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna träna bra och prestera på högsta nivå så vi kan gå hela vägen tillsammans", säger Krister Holm om drivkraften i svart och gult.

Krister har varit i föreningen på officiell basis sedan Hans Särkijärvis tid (2008) men började två år innan, på deltid och ideellt. I sin roll som målvaktstränare har han hjälpt otaliga målvakter att nå toppnivå och har en svartgul glöd och arbetskraft som inspirerar såväl ledare som spelare. Nu står det klart att han ska fortsätta med detta över ytterligare tre säsonger och så här säger han om det.

Hur känns det att ha förlängt med tre år?
– Det känns skönt och det känns roligt! Jag är glad över att få förtroendet ytterligare tre år. Det känns väldigt stimulerande. Kul att jobba med de unga killarna på hockeygymnasiet men jag jobbar ju mest med A-laget och det är jättefina människor så det är otroligt kul.

Vad betyder Skellefteå AIK Hockey för dig?
– Skellefteå AIK Hockey är lite som ett familjeföretag, nästan. Man lägger ner timmar utan att man tänker att man vill ha något tillbaka. Vi jobbar mycket och man gör det inte för att samla komptid eller något sådant, utan man lägger ner den tiden ungefär som att man ska driva sitt eget företag. Vi gör det för att vi vill tävla, vi vill bli bättre och vi vill vinna. Vi vill att våra killar ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna träna bra och prestera på högsta nivå så vi kan gå hela vägen tillsammans.

Du har varit med och utvecklat en hel del målvakter genom åren, hur upplever du din egen utveckling under denna tid?
– Man går mycket tillsammans med målvakterna, spelet förändras och jag tänker att i dialogen med målvakterna: det är där utvecklingen ligger. Målvakterna gör grejer och jag som målvaktstränare systematiserar det för att bygga en spelidé tillsammans med målvakterna som passar dem som individer och att den inte alltid ser exakt likadan ut. Olika målvakter har olika styrkor så vi försöker bygga en spelidé utifrån det.

Vad skulle du säga driver dig i din roll som målvaktstränare för Skellefteå AIK Hockey?
– Drivet är dels att man vill vinna, naturligtvis, och sedan att man vill få målvakterna att nå sina drömmar. Vi har ju fått vinka iväg en del killar både till KHL och NHL och det är ju otroligt roligt, samtidigt som vi vill på vår resa men om vi ska kunna vinna behöver vi ha målvakter som scouter och landslagsfolk är intresserade av. Skulle vi vara helt ointressanta är vi inte på den nivå där vi kan vinna heller, så det går liksom hand i hand.

Erik Forssell, General Manager för Skellefteå AIK, om att förlänga med Krister Holm:
– Krister har betytt väldigt mycket för föreningen under en lång tid och det känns viktigt att få fortsätta jobba med honom. Han är en varm människa som får både ledarstaben och omklädningsrummet att fungera på ett bra sätt. Han har även varit framgångsrik med en rad olika målvakter vi haft och gjort bra resultat tillsammans med dem.

Det nya avtalet med Krister Holm sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS