Damerna välkomnar ny huvudtränare
Publicerad: 2023-05-17
Pressmeddelande
Damlagets satsning mot SDHL fortsätter och ett steg på vägen är att tillsätta en huvudtränare på heltid. Nu står det klart att Tuomas Liitola, senast i finska Rovaniemen Kiekoo, fyller den rollen. Varmt välkommen till Skellefteå AIK, Tuomas!

Tuomas Liitola har skrivit på för Skellefteå AIK Dam och ansluter som huvudtränare till säsongen 23/24. 

– Jag är exalterad och hedrad! Det är en klubb med mycket tradition och jag är hedrad att få bli en del av organisationen, säger Liitola. 

Tuomas har arbetat som coach i Finland sedan säsongen 10/11 och varit huvudtränare sedan 13/14. 

– När Ulrika (Dahlgren, GM) berättade att de letade efter en huvudtränare blev jag intresserad redan från första samtalet och började reda ut saker och ting. Det blev en del komplikationer på vägen men jag är väldigt glad att allt ordnade sig och att jag är här nu. 

Säsongen 19/20 avancerade han med Rovaniemi Kiekoo från den näst högsta till högsta ligan i Finland. Nu har flyttlasset gått till Sverige där han hoppas göra samma resa i Skellefteå. 

– Som tränare är jag passionerad, jag gillar att studera spelet mycket och vet mycket om det, även om man aldrig kan bli fullärd. Jag tror att jag är bra på att interagera med spelarna och vara på samma plan som laget. 

GM Ulrika Dahlgren om att skriva på med Liitola:
– Jag tycker att det känns väldigt spännande att få ha med Tuomas på den här fortsatta satsningen. Framförallt utifrån det driv jag vet att han har, men också utifrån den specifika erfarenhet han har av att träna damer på näst högsta och högsta nivån. Det tror jag kommer vara en jätteviktig skillnad för oss framåt, så jag ser med oerhörd glädje fram emot att se honom prestera i båset och driva tjejerna framåt. Det känns inspirerande. 

Avtalet med Tuomas Liitola sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Maja Olsen
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS