• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Idag 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr

ELITISHOCKEYGYMNASIET

Är du intresserad av Elithockeygymnasiet i Skellefteå AIK?

Ansökan öppnar 10 september och stänger 1 december. Ansökningarna görs via swehockey.se under hockeyakademin.

Besked om antagning eller avslag från förening måste ske innan 25 januari 2018. Eleven måste i sin tur ta ställning till sina erbjudanden senast 26 januari 2018,dvs innan ansökan till gymnasieskolan skall vara inlämnad (10 februari 2018). Den elev som inte svarar innan utsatt tid har förverkat sina erbjudanden och kan inte gå på ett elitishockeygymnasium.

Du kan söka 4 olika alternativ som ej behöver sättas i rankad ordning.
Utbildningen är 400 av totalt 2500 poäng som krävs för att få en godkänd examen, där målet för utbildningen är att eleven skall få möjlighet att förena sin hockeysatsning med studier på gymnasienivå.

Vi i Skellefteå AIK kan erbjuda ett stort urval av olika gymnasieutbildningar. De program som erbjuds i Skellefteå är:
Natur, Samhällsvetenskaplig, Barn & fritid, Ekonomi, och bygg.

För att kunna berättigas plats på Hockeygymnasiet så måste du ha godkänd behörighet och ett slutbetyg som berättigar dig plats på önskat program. Ansökan om programval inlämnas på vanligt sätt till intagningsnämnden i din hemkommun. Där anger du att man önskar studera Specialidrott/Ishockey.

Alla elever får ett studiestöd på 1050 kr/månad. Detta betalas ut till eleven 10 månader/år förutsätt att eleven har god närvaro. Har eleven hög icke-godkänd frånvaro så dras studiebidraget in.

Elever från annan ort har möjlighet till ett inackorderingstillägg som baseras beroende på avståndet från hemkommunen. Hemkommunen är inte skyldig att betala ut inackorderingstillägg när antagning sker som andrahandsmottagning. Inackorderingstillägget betalas ut 9 mån/år.

Vad gör vi på Hockeygymnasiet?
På hockeygymnasiet läser du Idrottsspecialisering 1 och Tränings- och tävlingslära 1 (100 p vardera) parallellt. Efter halva andra läsåret läser du Idrottsspecialisering 2, respektive Tränings- och Tävlingslära 2 (100 p vardera).

Alla grupper tränar individuell teknik på isen i form av Skridskoåkning, Puckföring, Skott, Närkamper, Passningar och mottagningar. Till detta tillkommer även taktisk träning, spelförståelse. Specifik träning för anfallare, försvarare samt målvaktsträning.

Hoppas du vill vara en del i detta! Välkommen med din ansökan!             

Vi som jobbar på hockeygymnasiet är: Andreas Karlsson, Lars Marklund, Peter Lundmark, Krister Holm (MV) Martin Sandgren och Anthon Hansson (MV).