• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

ELITISHOCKEYGYMNASIET

ÄR DU INTRESSERAD AV ELITHOCKEYGYMNASIET I SKELLEFTEÅ AIK? 

Målgrupp för elitishockeygymnasierna är sista års A-pojkar/ flickor (U 16), d.v.s. elever som står i begrepp att sluta grundskolan och börja studera på gymnasienivå. Ansökan till elitishockeygymnasierna skall i år vara Svenska Ishockeyförbundet tillhanda senast den 1 december och sker genom att klicka på ansökningsknappen nedan.

Ansökningarna görs via swehockey.se under hockeyakademin.

Besked om idrottslig antagning ges successivt och alla sökande får besked om idrottslig antagning senast 25/1 2019, d.v.s. innan ansökan om programval skall ske till skolan. Eleven måste i sin tur ta ställning till sina erbjudanden senast 26 januari 2019. Den elev som inte svarar innan utsatt tid har förverkat sina erbjudanden och kan inte gå på ett elitishockeygymnasium.

Du kan söka 4 olika alternativ som ej behöver sättas i rankad ordning.
Utbildningen är 400 av totalt 2500 poäng som krävs för att få en godkänd examen, där målet för utbildningen är att eleven skall få möjlighet att förena sin hockeysatsning med studier på gymnasienivå.

GYMNASIEUTBILDNINGAR

Vi i Skellefteå AIK kan erbjuda ett stort urval av olika gymnasieutbildningar. De program som erbjuds i Skellefteå är:

  • Natur
  • Samhällsvetenskaplig
  • Barn & fritid
  • Ekonomi
  • Bygg

För att kunna berättigas plats på Hockeygymnasiet så måste du ha godkänd behörighet och ett slutbetyg som berättigar dig plats på önskat program. Ansökan om programval inlämnas på vanligt sätt till intagningsnämnden i din hemkommun. Där anger du att man önskar studera Specialidrott/Ishockey.

STUDIESTÖD

Alla elever får ett studiestöd på 1050 kr/månad. Detta betalas ut till eleven 10 månader/år förutsätt att eleven har god närvaro. Har eleven hög icke-godkänd frånvaro så dras studiebidraget in.

Elever från annan ort har möjlighet till ett inackorderingstillägg som baseras beroende på avståndet från hemkommunen. Hemkommunen är inte skyldig att betala ut inackorderingstillägg när antagning sker som andrahandsmottagning. Inackorderingstillägget betalas ut 9 mån/år.

VAD GÖR VI PÅ HOCKEYGYMNASIET?

På hockeygymnasiet läser du Idrottsspecialisering 1 och Tränings- och tävlingslära 1 (100 p vardera) parallellt. Efter halva andra läsåret läser du Idrottsspecialisering 2, respektive Tränings- och Tävlingslära 2 (100 p vardera).

Alla grupper tränar individuell teknik på isen i form av skridskoåkning, puckföring, skott, närkamper, passningar och mottagningar. Till detta tillkommer även taktisk träning, spelförståelse. Specifik träning för anfallare, försvarare samt målvaktsträning.

Hoppas du vill vara en del i detta! Välkommen med din ansökan!             

 

KONTAKT

Vi som jobbar på hockeygymnasiet är: Andreas Karlsson, Lars Marklund, Peter Lundmark, Krister Holm (MV) Martin Sandgren och Anthon Hansson (MV).

Kontaktuppgifter>