Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Förlust i första bortamatchen

18 september 2021 20:13
Herrlaget

Säsongens första bortamatch i SHL slutade med en förlust för Leksand när Skellefteå vann med 3–0.


Matchen inleddes med att Leksand fick klara av ett tidigt boxplay för att kunna komma in i spelet, vilket också gjordes utan problem. Därefter var det några jämna minuter där Emil Heineman bröt igenom och sånär fick till en vass chans medan Skellefteå hade ett skott klockrent i stolpen som de viktigaste händelserna. Leksand hade sedan chansen att ta ledningen i såväl 5 mot 3 som 5 mot 4, men istället för ett blåvitt ledningsm¨ål gjorde hemmalaget 1–0 i boxplay efter rejält slarv från gästerna när knappt 16 minuter var gångna.

Leksand kom ut piggt i inledningen av mittenakten och hade flera avslut på mål där dock inget var riktigt nära att resultera i en kvittering. Kort därefter var Joakim Lindström en ribbträff från att utöka Skellefteås ledning, men marginalerna var på bortalagets sida och ettmålsunderläget höll i sig. 2–0 kom dock efter tolv minuters spel efter ett missat uppspel när Rickard Hugg fick pucken till skänks och förvaltade läget på bästa sätt. Resultatet kvarstod till pausvila och ett tvåmålsunderläge var tvunget att hämtas upp för att få minst en poäng.

De första tio minuterna av den tredje perioden gick oerhört snabbt där Ben Thomas hade den riktigt farliga chansen som behövde ha resulterat i en reducering om det skulle bli nerv mot slutet. Så blev inte fallet och när tolv minuter hade gått punkterade Skellefteå matchen efter att ha åkt ikapp och snott pucken i Leksands zon för 3–0. Detta blev också slutresultatet i kvällens drabbning och därmed inkasserade Leksand tredje förlusten i följd.

På torsdag väntar Frölunda på bortaplan.