Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Burström inför SKE - IKO: "Mer delaktig"

29 oktober 2020 10:42

Det är matchdag och vi är tillbaka i vår hemmaborg. Här vill Niclas Burström studsa tillbaka med ett vägvinnande hårt jobb från hela laget. "Jag vill att vi hittar tillbaka till det vi hade innan de två senaste matcherna", säger #3.


Med ett snitt på 22 minuter och 42 sekunder per match har "Nisse" mest speltid i laget och detta vill han förbruka genom en bra insats mot Oskarshamn ikväll.

– Jag ska fortsätta att passa pucken med precision och sätta forwards i bra lägen ur egen zon, sedan vara lite mer delaktig i offensiv zon, som jag kanske inte har varit de två senaste matcherna. Sedan är man ju back så försvarsspelet är givetvis prio ett, säger Burström.

Från lagets sida vill han se det spel man visade upp i senaste vinsten (3-2 mot LHC den 17/10).

– Jag vill att vi hittar tillbaka till det vi hade innan de två senaste matcherna, där vi får långa anfall och investerar hårt från början och i stort sett tröttar ut motståndaren. De två senaste matcherna har det hackat lite grann och vi har inte gjort det vi har velat så vi måste hitta tillbaka till det.

"Har åtta bra backar"

Burströms radarpartner Arvid Lundberg utgår ikväll men Nisse ser inga problem i att spela med någon annan.

– Vi har åtta bra backar i truppen så jag kan spela med alla.

Kollektivt vill han se en genomslipad försvarsinsats och lyfter fram klara exempel på hur det ska gå till.

– Det börjar ju högt upp i banan, att vi försöker vinna tillbaka pucken snabbt i anfallszonen och vinner vi den inte där måste vi sätta press så vi kan vinna tillbaka den så tidigt som möjligt. Det är alltid en fördel att inte låta motståndarna komma in i vår zon och om de väl är i vår zon är det viktigt att vi är aggressiva, följer vår plan och står i våra positioner – då kommer det bli bra.

Kvällens möte mellan Skellefteå AIK och Oskarshamn har nedsläpp kl 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Live 4 samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen