• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Fredag Fre 26 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Idag 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Skellefteå nollade på hemmaplan

19 december 2019 21:14
Matchreferat

Skellefteå räckte inte till i torsdagens match mot HV71. Efter en mållös första period så lossnade det för gästerna i mittperioden där man kunde gå ifrån till 0-2. Den ledningen kunde gästerna sedan hålla matchtiden ut. Skellefteå lyckades inte få in något mål, trots massor av tid i powerplay, fyra minuter med målvakten utplockad på slutet samt i alla fall tre ramträffar. Istället kunde gästerna avgöra med 0-3 i tom bur.


Mållöst efter första perioden

HV71 skapar en jättechans direkt när Skellefteåbekante Axel Holmström stjäl pucken framför hemmamålet och blir helt ensam med Gustaf Lindvall som dock räddar. Gästerna har dessutom en puck i mål strax därefter, men målet döms bort då Joakim Andersson stod inne i målgården framför Lindvall när han förste in pucken.

Skellefteå växer in i perioden och bland annat Jesper Frödén och Linus Lindström har bra chanser att få in ett ledningsmål. Hemmalaget får dessutom spela powerplay först i två minuter och sedan i slutet av perioden i ytterligare fyra. Närmare än ett stolpskott från Jonathan Pudas kommer man dock inte utan perioden slutar mållös.

HV71 gör mål två gånger om

Skellefteå får på nytt en chans i numerärt överläge men det är väldigt påtagligt hur mycket hemmalaget saknar Joakim Lindström i den spelformen. Man har väldigt svårt att skapa något överhuvudtaget. Istället är det gästerna som tar ledningen efter knappt halva perioden då Emil Johansson direktskjuter in 0-1.

Hv71 gör också 0-2 med drygt fem minuter kvar av mittperioden. Efter en halvträff till skott så lyckas Linus Fröberg få klubban på pucken och styr den förbi Lindvall i målet. Skellefteå lyckas också dra på sig en utvisning i slutsekunderna av perioden och har därmed en ännu lite svårare uppgift att kunna komma ikapp i slutperioden.
**Nya ramträffar men inga mål **

Skellefteå är riktigt nära att reducera redan i det inledande spelet i boxplay. Rickard Hugg spelar fram Andreas Wingerli som styr pucken i stolpen. Ett par minuter senare är även Adam Pettersson riktigt nära att spräcka nollan men pucken går utanför bortre stolpen. Skellefteå jagar och jagar för att försöka ta sig in i matchen och målprotokollet men man kommer inte ända fram.

Med drygt fem minuter kvar kommer ännu en klockren stolpträff och jättechans på returen men inget mål. Med fyra minuter kvar så lämnar Lindvall målet men trots lång sekvens med tryck mot bortamålet får man inte in pucken utan gästerna kan avgöra med 0-3 i tom bur i slutminuten.