• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Drömdebut för Kiiskinen

31 oktober 2019 21:23
Matchreferat

Tuomas Kiiskinen blir rubrikernas man i sin första match i Skellefteå AIK. Efter bara 38 sekunder i nya klubben kom första målet och innan halva den första perioden var slut hade han hunnit styra in ännu ett mål. Den ledningen kunde Skellefteå sedan hålla matchtiden ut och även utöka genom Jesper Frödén som sate två snygga mål i powerplay. Mantas Armalis debuterade också som startande målvakt för säsongen och höll nollan efter en riktigt bra match som till sist slutade 4-0 för hemmalaget.


Drömstart för Kiiskinen

Redan i den första periodens första minut är det tydligt att Tuomas Kiiskinens debut i Skellefteå AIK är en omedelbar succé. Efter bra förarbete från Joakim Lindström får Skellefteå in pucken på mål där Kiiskinen kan fånga upp den och trycka in 1-0. Efter nio minuters spel är det sedan dags igen när Kiiskinen styr in 2-0 på ett backskott.

Sebastian Strandberg blir helt fri för Djurgården men då gör Mantas Armalis en riktigt bra räddning. När sedan Skellefteå får spela powerplay mot slutet av perioden smäller det igen när Jesper Frödén trycker upp 3-0 i nättaket. Den första perioden tillhör hemmalaget helt både sett till spelet och i målprotokollet.

Ännu en tvåmålsskytt

Djurgården kommer ut klart piggare i den andra perioden som bjuder på ganska jämnt spel med chanser åt båda hållen. Gästerna har flera fina målchanser samtidigt som Jakob Olofsson träffar stolpen för Skellefteå. Efter drygt sex minuter får AIK spela powerplay och då kommer 4-0. Precis som i första så är det Jesper Frödén som kan trycka upp en puck i nättaket.

Djurgården får sin första chans i matchen att spela powerplay men trots fint spel och hårt tryck mot Mantas Armalis i hemmamålet får man ingen utdelning. I slutet av perioden kommer ännu en chans men då är Skellefteå riktigt heta i boxplay och spelar av tiden otroligt bra. Djurgården kommer spelmässigt tillbaka i den andra perioden men Skellefteå gör ändå periodens enda mål.

Skellefteå vinner

Skellefteås intensitet framåt är inte direkt lika påtaglig i den tredje perioden som den varit i de två föregående. Det känns som att man mer spelar av tiden. När Anton Hedman tacklar Philip Broberg i huvudet får hemmalaget dessutom spela powerplay i fem minuter. Det blir dock ingen utdelning under utvisningstiden, man hinner också med att missa ett straffslag.

Den andra halvan av perioden kontrollerar Skellefteå utan problem och man viner matchen rättvist efter tre bra perioder. Mest noterbart från matchen förutom de två målen från Tuomas Kiiskinen var Mantas Armalis som håller nollan i sin första match från start för säsongen samt även Jesper Frödén som satte två snygga mål i powerplay.