• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Skellefteå utslagna efter ny hemmaförlust

2 april 2019 21:21
Matchreferat

Skellefteå behövde ta sin första hemmaseger i Kvartsfinalserien för att inte bli utslagna ur årets slutspel. Det var också hemmalaget som inledde målskyttet efter 1-0 av Joakim Lindström i den första perioden. Djurgården kunde dock vända matchen i den andra perioden efter bland annat ett redan omdiskuterat videogranskat mål. I den tredje perioden skulle Skellefteå jaga kvittering men istället var det gästerna som kunde sätta 1-3 och när sedan hemmalaget plockade ut målvakten tidigt i jakt på reducering kom också 1-4 i öppen kasse. Djurgården är därmed vidare till semifinal medan Skellefteå är utslagna.


Joakim Lindström gör mål

Matchen inleds minst sagt avvaktande. Bägge lagen spelar väldigt försiktigt och lägger bara ut pucken ur egen zon när man vinner den för att lugna ner. Skellefteå lyckas dock bryta dödläget när Joakim Lindström bryter ett uppspel, får tillbaka pucken efter väggspel och sätter 1-0 med ett välriktat slagskott.

Efter en hakningsutvisning får Skellefteå spela matchens första powerplay men trots att man skapar några bra chanser får man inte utdelning i spelformen. Djurgården hinner också få sin första chans i numerärt överläge precis innan pausvilan men den halvminut man får i spelformen hinner man inte skapa något på.

Djurgården vänder matchen

Djurgården inleder den andra perioden i powerplay men AIK försvarar sig bra och gästerna får trots ett par fina chanser ingen utdelning. Det spelövertag som det kändes som att Skellefteå hade i den första perioden känns det snarare som att Djurgården har i början av den andra. Efter knappt halva perioden kommer också kvitteringen när Emil Bemström styr in 1-1 på skott från Jesper Pettersson.

Efter tretton minuters spel får hemmalaget återigen spela numerärt överläge men man har lite svårt att komma till avslut och utvisningstiden rinner bort. Djurgården skapar ett par långa anfall och efter ligger pucken i mål. Gästerna har dock en spelare som rör sig precis intill Mantas Armalis i målet. Efter lång videobedömning godkänns målet som betyder 1-2.

Skellefteå kommer inte ikapp

Den tredje perioden inleds lite trevande. Skellefteå försöker samla ihop till jakt på kvittering. Men man kommer av sig helt när Djurgården vänder spelet och Marcus Davidsson styr in 1-3. Skellefteå ändrar om lite i kedjorna och känns precis som att man kommit igång när man tappar pucken till ett friläge för Djurgården som dock Armalis räddar.

Efter drygt elva minuter blir Andreas Wingerli fälld i egen zon och AIK får spela powerplay. Det där riktiga trycket man behöver kommer dock inte och Djurgården håller undan. Med nästan fyra minuter kvar av perioden plockar Skellefteå ut Armalis och jagar reducering. Med lite mindre än två minuter kvar är det dock istället Djurgården som kan sätta spiken i kistan med 1-4 i tom kasse.