• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Ineffektivt Skellefteå räckte inte till

26 februari 2019 21:46
Matchreferat

Skellefteå gjorde spelmässigt en stark insats i tisdagens möte med serieledande Färjestad. Men ineffektivitet samt ett par misstag i försvaret bidrog till att det var gästerna som kunde ta hem matchen efter slutresultatet 1-3. Stor matchhjälte för Färjestad blev Adam Werner som storspelade i målet och såg till att Skellefteå trots massvis av öppna chanser inte kunde mäkta med mer än ett mål framåt.


Oavgjort efter första perioden

Skellefteå inleder matchen bra och är det spelförande laget i den första perioden. Det är dock gästande Färjestad som tar ledningen efter att lyckats göra 0-1 i Skellefteås powerplay.

Hemmalaget fortsätter dock att skapa chanser framåt men får trots bra spel och många avslut ingen utdelning. Inte förrän den sista spelminuten då man bryter en spelvändning, Joakim Lindström droppar till Oscar Möller som stänker in 1-1 precis innan pausvilan.

Bra tryck från hemmalaget

Skellefteå kommer ut i den andra perioden ännu ett snäpp hetare än i den första. Man har bra fart, stort puckinnehav och kan också skapa en hel del chanser framåt. Adam Werner i gästernas mål är dock direkt strålande och håller kvar Färjestad i matchen.

Skellefteå får också spela powerplay två gånger i perioden men lyckas inte få hål på Werner då heller. Färjestad har den enda pucken i mål i perioden men målet döms bort då en utvisning föregått spelsekvensen som slutar med mål.

Färjestad vinner

Det känns som Skellefteås match i inledningen av den tredje perioden. Man känns lite hetare men åker på en tidig kalldusch då Michael Lindqvist kommer loss och tar ett skott utifrån som lite för enkelt letar sig in bakom Mantas Armalis till 1-2.

Skellefteå fortsätter att spela bra men ett misstag på egen blålinje ger helt öppet läge för Jesper Olofsson som trycker in 1-3 rakt upp i krysset. Närmare än så kommer heller inte Skellefteå då man drar på sig utvisningar i matchavslutningen och inte ger sig själva chansen att komma tillbaka.