• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Vinst efter Lindgrens mål!

19 januari 2019 17:29
Matchreferat

Det var inte den mest väntade målskytten som fick säkra segern för Skellefteå AIK i bortamötet mot HV71. Efter att Skellefteå släppt in ett mål i boxplay kunde man kvittera i den första perioden och sedan ta ledningen i den andra. I den tredje perioden jagade sedan hemmalaget efter kvittering men istället var det Fredrik Lindgren som kunde kliva fram från sin backplats och sätta spiken i kistan med sitt 1-3 som också blev slutresultatet.


Viktigt mål av Holloway

HV71 tar ordentligt kommando i matchen direkt från start och får då också utdelning relativt omgående. Robin Figren gör 1-0 efter tre minuter i matchens första powerplay . Pressen från hemmalaget fortsätter med massor av målchanser för HV71 men efter närmare halva perioden lyckas Bud Holloway bryta ett uppspel och prickskjuta in 1-1 bakom en chanslös Jonas Gunnarsson.

Och efter kvitteringen så förändras matchbilden ordentligt. Plötsligt är det Skellefteå som har långa anfall och skapar farliga målchanser. Man får också spela i numerärt överläge där man spelar bra men inte lyckas få in pucken. Det gör inte heller hemmalaget när man får powerplay i periodens slutminuter.

Ledningsmål i powerplay

Skellefteå kommer ut betydligt bättre i den andra perioden och skapar bra tryck mot hemmamålet i fler tidiga byten. Kedjan med Wingerli, Hedberg och Söderlund ser pigg ut precis som man gjort i de senaste matcherna för AIK. Även Holloway fortsätter att vara inblandad i mycket för AIK.

Skellefteå får chansen i powerplay med drygt sex minuter kvar av perioden och då passar Jimmie Ericsson på att göra 1-2 efter bra spel i numerärt överläge och en snygg vrickning från Ericsson. HV71 har några chanser i periodens sista minuter men då gör Mantas Armalis flera fina räddningar.

Fredrik Lindgren gör mål!

Även den tredje perioden inleds riktigt bra av Skellefteå som med hårt jobb kan skapa flera farligheter framåt i periodens första byten. Hemmalaget kommer dock igång allt mer och ju mer man lyckas skapa framåt ju oroligare blir det nere i Skellefteås försvarszon. AIK tvingas slå icing gå på gång i mitten av den tredje perioden.

Efter en tekningsvinst i anfallszon får Fredrik Lindgren öppet skottläge och sätter 1-3 högt bakom Gunnarsson. Minuterna närmast efter målet kontrollerar AIK fullständigt och spelet förläggs nere i hemmalagets försvarszon. Med två minuter kvar plockar hemmalaget ut målvakten och med 55 sekunder kvar kommer en utvisning på Wingerli. Men närmast mål i slutminuten är Oscar Möller som träffar stolpen från mittzon.