• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 6 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Besegrade rivalen - Luleå till uppehåll som serieledare

3 november 2018 20:40
#SKELHF

Luleå går till landslagsuppehåll som serieledare i SHL. Detta efter att man krigat till sig tre nya poäng i bortamötet mot rivalen Skellefteå. Joel Lassinantti stod för en klassinsats i gästernas kasse - där han spikade igen fullkomligt.


Det var slutsålt i Skellefteå Kraft Arena och en fantastisk stämning när det vankades derby mellan Skellefteå och Luleå. Lagen bjöd också upp till kamp där spelet gick i en ruggig fart med heta ordväxlingar mellan spelarna. Skellefteå hade ett par heta lägen till en början , bland annat missade Juhamatti Aaltonen öppet mål från nära håll.

Istället skulle Luleå ta ledningen. Erik Gustafsson skickade in pucken från sin backplats och bakom en skymd Mantas Armalis satt 0-1 i nätmaskorna.

Luleå var sedan tiondelar från ett till mål, men Erik Gustafssons närskott letade sig in i nät lite för sent efter periodsignalen.

"Vi vinner inte närkamperna"

Den andra perioden spelades också i ett högt tempo. Båda lagen kämpade rejält och jobbade kopiöst i det defensiva spelet - något som gjorde att de riktigt klara chanserna uteblev, även om Luleås Johan Harju hade en puck dansandes på mållinjen, och Joakim Lindström i Skellefteå ett skott i ribban.

– Vi måste vinna närkamperna en mot en. Det gör vi inte nu, men vi har 20 minuter på oss att ändra på det, analyserade Jimmie Ericsson i Skellefteå till C More efter 40 spelade minuter.

Skellefteå skruvade åt trycket i den tredje perioden, hade mycket puck, och kom också till en hel del farliga lägen. Men Joel Lassinantti hos gästerna stod emot allt - och tog allt. Tillsammans med Luleås murstarka försvar höll man emot, och segrade med 0-1. En vinst som betyder serieledning av SHL.

– En riktig krigarinställning och kampmatch från vår sida. I vår egen zon idag är vi riktigt riktigt bra, sa Joel Lassinantti till C More efter matchen.

Se highlights från matchen på SHL Play!