• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Besegrade rivalen - Luleå till uppehåll som serieledare

3 november 2018 20:40
#SKELHF

Luleå går till landslagsuppehåll som serieledare i SHL. Detta efter att man krigat till sig tre nya poäng i bortamötet mot rivalen Skellefteå. Joel Lassinantti stod för en klassinsats i gästernas kasse - där han spikade igen fullkomligt.


Det var slutsålt i Skellefteå Kraft Arena och en fantastisk stämning när det vankades derby mellan Skellefteå och Luleå. Lagen bjöd också upp till kamp där spelet gick i en ruggig fart med heta ordväxlingar mellan spelarna. Skellefteå hade ett par heta lägen till en början , bland annat missade Juhamatti Aaltonen öppet mål från nära håll.

Istället skulle Luleå ta ledningen. Erik Gustafsson skickade in pucken från sin backplats och bakom en skymd Mantas Armalis satt 0-1 i nätmaskorna.

Luleå var sedan tiondelar från ett till mål, men Erik Gustafssons närskott letade sig in i nät lite för sent efter periodsignalen.

"Vi vinner inte närkamperna"

Den andra perioden spelades också i ett högt tempo. Båda lagen kämpade rejält och jobbade kopiöst i det defensiva spelet - något som gjorde att de riktigt klara chanserna uteblev, även om Luleås Johan Harju hade en puck dansandes på mållinjen, och Joakim Lindström i Skellefteå ett skott i ribban.

– Vi måste vinna närkamperna en mot en. Det gör vi inte nu, men vi har 20 minuter på oss att ändra på det, analyserade Jimmie Ericsson i Skellefteå till C More efter 40 spelade minuter.

Skellefteå skruvade åt trycket i den tredje perioden, hade mycket puck, och kom också till en hel del farliga lägen. Men Joel Lassinantti hos gästerna stod emot allt - och tog allt. Tillsammans med Luleås murstarka försvar höll man emot, och segrade med 0-1. En vinst som betyder serieledning av SHL.

– En riktig krigarinställning och kampmatch från vår sida. I vår egen zon idag är vi riktigt riktigt bra, sa Joel Lassinantti till C More efter matchen.

Se highlights från matchen på SHL Play!