• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Förlängningsseger i första bortamatchen

20 september 2018 21:26
Referat

I säsongens andra match och första bortamatch begav sig Skellefteå AIK ner till Karlstad för att möta Färjestads BK. Efter att tidigt hamnat i underläge men sedan sakta men säkert tagit mer initiativ på isen kunde Västerbottningarna plocka hem en övertidsseger.


Det är hemmalaget som kliver ut starkast i början av första perioden. Det pressar Skellefteå hårt, och efter tre och en halv minut skickas ett felpass mitt i egen zon. Mantas Armalis är dock snabbt med och plockar säkert ned skottet. Men bara två minuter senare ska Färjestad ta ledningen. Efter ett längre anfall snirklar sig pucken in bakom Armalis.

Skellefteå får dock chansen att kvittera direkt när de bjuds på ett powerplay. Filip Berglund utnyttjar sånär chansen, men Marcus Svensson i Färjestads-målet snuddar pucken med plocken och skickar den precis utanför stolpen. Istället för reducering drabbas Skellefteå av ett numerärt underläge då Andreas Wingerli visas ut för hakning. Bortalaget försvarar sig bra, men hinner bara bli fulltaliga innan Johan Alm får sätta sig på botbänken för checking from behind. AIK:s boxplay spelar dock uppoffrande, och mot slutet av utvisningen är det istället Skellefteå som tar staffettpinnen. Flygande anfall, spelvändningar och press i anfallszonen avlöser varandra, men trots chans i numerärt överläge och fina inspel saknas det avgörande skottet. Utdelningen uteblir och vid periodvila är det hemmaledning på tavlan.

Kvittering och bud på ledning
Den andra perioden börjar avvaktande då Skellefteå har stort puckinnehav, men skotten mot mål uteblir. Med fem minuter spelade höjs dock intensiteten i matchen och båda lagen skapar några större chanser. Och några minuter senare faller till slut reduceringen. Efter att ha skapat ett längre anfall och lyckats hålla fast pucken i anfallszonen vänder Jocke Lindström runt och slänger in pucken efter isen. Gästerna fortsätter visa upp ett starkt spel där de jobbar hårt över hela banan och får också chansen i powerplay. Det numerära överläget rinner dock ut i sanden och Färjestad reser sig aningen. Med 20 sekunder kvar får också Olimb visas till botbänken, men läget hinner inte utnyttjas utan den sista periodpausen kommer med likaläge.

Djuse pressar in förlängningsvinsten
I den tredje akten inleder Skellefteå i boxplay, men kan utan några större problem försvara sig. Gästerna visar sig vara snäppet bättre, och efter fem minuter haglar skotten runt Svensson i hemmamålet. Bortalaget tar full kontroll över banan och styr spelet dit de vill, men lyckas inte ta ledningen. Med tio minuter kvar av matchen kommer dock Färjestad tillbaka och skapar en del chanser, bland annat ett stolpskott, men även hemmalaget har svårigheter att överlista målvakten. Det är dock Färjestad som visar mer initiativ och med några få minuter kvar tvingas AIK ta en time-out för att vila spelarna efter en icing. Med endast sekunder kvar på klockan snappar Oscar Möller upp en slarvpuck på egen blå, men lyckas inte sätta ett avgörande på ordinare tid. Istället tog det 29 sekunder i förlängningen, då Andreas Wingerli vinner en duell, gör ett inspel till Djuse som ensam kan pricka in pucken i nättaket för en extrapoäng hem till Västerbotten.