• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Jimmie Ericsson ledde laget till seger

3 april 2018 22:45

Spännande värre blev det i den första semifinalen mellan Djurgården och Skellefteå AIK. Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt och väl där visade Jimmie Ericsson att gammal är äldst genom att göra ett vackert 4-3-mål. Dessförinnan hade slutspelsräven Ericsson redan gjort ett mål och heta duon Pär Lindholm och Oscar Möller svarat för övriga Skellefteå-mål i en match som svängde från en massiv djurgårdsoffensiv till skellefteåpress för att slutligen summeras som en riktigt jämn historia.


Semifinalspelet mellan Djurgården och Skellefteå AIK sparkade ikväll igång med en slutsåld drabbning på Hovet i Stockholm. Första perioden gick i mångt och mycket i linje med DIF-tränaren Robert Ohlssons tankar och förhoppningar inför matchen. Hemmalaget kommer ut till spel med bra fart och beslutsamhet och innan matchklockan tickat upp till nio spelade minuter gör Djurgården denna series första mål. Joni Ortio i skelleftekassen hade innan detta hunnit med flera fina ingripanden men inte ens han hinner med när Patrick Lundh frispelar Djurgårdens poängmaskin Markus Ljungh som vinklar in pucken till 1-0. Lagen turas sedan om att spela i powerplay innan det är dags för ynglingarna i Djurgårdens skridskostarka kedja bestående av bröderna Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby att sätta en mäktig press mot det svartgula målet. De slutar inte att skapa oreda i AIK-zonen innan Jonathan Davidsson lyckas sätta 2-0. DIF känns starkare och har fått matchen dit de vill så här långt.

I andra perioden fortsätter Djurgården med sitt vägvinnande spel och energin verkar räcka hur långt som helst för huvudstadsborna. Skelleftespelarna däremot får kämpa med såväl klor som näbbar för att freda sitt mål inledningsvis. Som en blixt från en ovanligt klar himmel kommer då helt plötsligt en reduceringspuck! Det är ex-kaptenen Jimmie Ericsson som slår till med ett lurigt skott som ingen väntat sig efter att ha vunnit pucken på offensiv blålinje. Man undrar om det var ett viktigt mål i semifinalsserien den gode Jimmie tänkte på när han spelade en match för div 1-gänget SK Lejon tidigare under säsongen. Djurgården togs på sängen av detta och energin verkade sina hos järnkaminerna. Spelet jämnas ut och i slutet av perioden tar Skellefteå klart över spelet. Inga fler mål faller och det är match inför tredje.

Tredje perioden inleds med ett hemma-powerplay men ett starkt boxplay av gästerna gör att ställningen förblir intakt. Så fort Skellefteå blir fulltaliga bestämmer sig de två tredjedelar av Olympic Line som inte är avstängda för att kvittera och Möllers skott styrs in av Lindholm. 2-2 helt plötsligt! Bara sekunder senare kommer samma Lindholm i ett friläge som DIF-keepern Reideborn lyckas rädda. Skellefteå trycker sedan på innan Djurgården kämpar sig tillbaka in i matchen med ett massivt publiktryck i ryggen. En djurgårdsutvisning kommer sedan med fem minuter kvar av perioden. Skellefteås powerplay var i kvartsfinalserien mot Färjestad inte helt perfekt men här behöver firma Lindholm/Möller bara 20 sekunder innan ledningspucken sitter i nät. 3-2 och Skellefteå är i ledning för första gången i matchen. Ledningen håller sig några minuter innan Linus Hultström skjuter in 3-3. En svårt skymd Joni Ortio lyckas inte stoppa den pucken så efter tre perioder är det alltså lika-läge i matchen. Förlängning väntar i den första semi-drabbningen dessa jämna lag emellan.

Seminfinal, förlängning. Oj, så spännande. Första målet vinner. Dags att kliva fram och vara en hjälte. Hög fart, avklarat boxplay för Skellefteå, modigt spel av båda lag, stor Djurgårdschans för Ridderwall – men låt oss inte fastna i detaljer. Efter lite drygt tio minuters spel är det dags för Pär Mikaelssons arvtagare, Vita Hästens störste, bygdens egen Jimmie Ericsson att avgöra matchen! En kan kalla Ericssons 4-3-mål för en ’Kenta Nilsson’ eller en ’Peter Forsberg’ men ikväll var det en ’Jimmie Ericsson’. Första semin är avklarad, skelleftefansen badar nakna firandes på Sergels Torg och Skellefteå AIK har tagit ett steg på vägen mot en fin avslutning på säsongen.