• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Lindholm och Möller vände - Skellefteå vidare

29 mars 2018 22:40
Kvartsfinal 6

Färjestad var på väg att göra det "omöjliga" - då klev frontfigurerna fram för Skellefteå. Pär Lindholm och Oscar Möller visade stjärnglans och sköt västerbottningarna till semifinal i en magisk slutperiod.


3-0 hade blivit till 3-2. Skellefteås övertag i kvartsfinalserien mot Färjestad var ordentligt i farozonen och inför match sex i norr var det till viss del press på västerbottningarna. Då klev kaptenen fram och öppnade målskyttet, för efter bara tre minuters spel vinklade Pontus Petterström enkelt in Filip Berglunds geniala framspelning till ledning för Skellefteå.

Den fina matchupptakten skulle dock snabbt förbytas i problematik, sedan Henrik Hetta sänkt Jens Westin med en ful tackling och visats ut med matchstraff. I det efterföljande fem minuter långa powerplayspelet utjämnade sedan Färjestad genom Michael Lindqvist, som fick svängrum i slottet. Lindqvist var kort efter nära att bli tvåmålsskytt, men stoppades då av Joni Ortio. Ledningsmålet skulle ändå komma för Färjestad och mitt i en stark Skellefteåpress stack Johan Ryno upp och stänkte dit 1-2 i krysset.

Vände allt med fyra mål i tredje

I den första perioden var det gästerna som hade haft ett långt powerplay, men i mittenakten var det sedan Skellefteås tur. Johan Alm tacklades då sent av Morgan Ellis och backen hade spelat färdigt för kvällen. Fem mot fyraspelet gav ingen utdelning mot ett defensivt slipat Färjestad, men Skellefteå behöll sitt tryck. Lars Haugen sattes under ett enormt bombardemang och tvingades motta hela 22 i en mållös period.

Storspel i andra och under upptakten av den tredje perioden skulle dock förbytas till en tung kväll för målvakten. Med 5.33 på klockan skickade Jonathan Pudas iväg något av ett slumpskott från kanten, ett skott som överraskade Haugen och studsade via målvakten i nät. Skellefteå var där ikapp och när Pär Lindholm bara en minut senare utnyttjade Färjestadsslarv var hemmaledningen ett faktum.

Joakim Nygård hade ett fint genombrott som gav friläge, men bortsett från det skapade inte Färjestad mycket. Ett stabilt Skellefteå stängde igen bakåt och när luckorna kom högg laget direkt. Först Oscar Möller och sedan Pär Lindholm placerade varsin puck i öppen målbur i slutminuten, mål som gav seger med klara 5-2. Skellefteå är nu vidare till semifinal och ställs där mot Djurgården.

– Förhoppningsvis bär det hela vägen, det är därför vi är här. Vi känner att vi visat styrka här i några matcher och vinner serien. Tar vi med oss det och får ihop spelet kan det bära långt, kommenterade tvåmålsskytten Lindholm för C More.