• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Lindström, Ortio sänkte Frölunda

7 mars 2017 21:40
#SKEFHC

Skellefteå tog tre blytunga poäng hemma i Skellefteå Kraft Arena mot Frölunda och bibehöll avståndet till Färjestad i tabellen. Anledningen till det var storspel från Joni Ortio och några sekunders briljans från Joakim Lindström.


Det var viktiga poäng som skulle delas ut i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalaget, med målsprutan Oscar Möller tillbaka i laget, behövde en seger för behålla sin sjätteplats medan gästande Frölunda behövde vinna för att behålla sin andraplats.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och också fick utdelning. Marc Katic slog en fin skottpassning som Pontus Petterström elegant styrde förbi Johan Gustafsson för sin första fullträff på 38 omgångar. Skellefteå fortsatte att pressa på i den första akten, men Petterströms fullträff blev periodens enda.

I den andra akten spelade Frölunda upp sig ordentligt och hade flera bra chanser att kvittera hemmalagets ledning. Det var dock en viss finländare, nämligen Joni Ortio, som stod i vägen. Skellefteå fick inte heller någon puck i nät under period två, som blev mållös.

– Det är ganska mycket skott utifrån, men inget av lagen har snappat upp returer, det kan vi verkligen bli bättre på att utnyttja i nästa period, sa Skellefteås kapten Jimmie Ericsson i C More.

"Individuell prestation avgör"

I period tre skulle sylvassa duon Oscar Möller och Joakim Lindström presentera sig. Möller hittade Lindström som trampade in från sargen och skickade in 2-0 i taket. I slutet av perioden tog gästerna ut målvakten och pressade hårt för ett mål. Det såg länge ut som Joni Ortio skulle få hålla nollan, men kort från slutet tröstmålade Casey Wellman och såg till att Ortio fick nöja sig med 29 räddningar.

– Så klart skönt och viktiga tre poäng. Alla slet och det var bra tryck i hallen. Jag tycker dock vi gör det lite för svårt för oss, men en jämn match där en individuell prestation avgör i Jockes (Lindström) mål, sa Skellefteås kapten Jimmie Ericsson i C More.

Poäng var onekligen viktiga för hemmalaget då avståndet till Färjestad under kvartsfinalstrecket fortsatt är två poäng. För Frölundas del innebar förlusten att laget åkte ner två placeringar, till plats fyra.

Kommande matcher:

  • Skellefteå-Djurgården, Tors 9 mars 19:00
  • Linköping-Frölunda, Tors 9 mars 19:00