• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

42 räddningar från Alsenfelt när mardrömssviten bröts

3 februari 2017 21:21
#SKEMIF

Oscar Alsenfelt fortsätter att briljera i Malmökassen. Ikväll nollade burväktaren Skellefteå och såg till att Malmö tog första trepoängaren mot Skellefteå sedan 2006.


Det var två formstarka lag som drabbade samman på fredagen när Skellefteå gästades av Malmö. Innan pucken ens hann släppas fick hemmafansen anledning att jubla när målvakten Joni Ortio kritade på ett nytt kontrakt på isen. Just Ortio, hade i de två tidigare mötena mot Malmö under säsongen, hållit nollan. Fredagen skulle dock komma att handla om en annan burväktare.

Efter drygt halva den första perioden bröt Nils Andersson målförbannelsen mot Skellefteå när han rakade in Rhett Rakhshanis passning fram till 1-0 till gästerna.

I den andra akten hade Skellefteå två puckar i nät, båda dömdes dock bort. Det första för spelare i målgården och det andra för en interference-utvisning innan pucken gick i mål. Istället var det Malmö som dubblade sin ledning genom Rhett Rakhshani på ett direktskott. I slutskedet av peridoen fick Jimmie Ericsson olyckligt Oscar Alsenfelts klubba i ansiktet och åkte kraftigt blödande av isen och ner i omklädningsrummet. Det resulterade i en utvisning, 2+2, för Alsenfelt.

"All heder till grabbarna"

Skellefteå, med en omplåstrad Ericsson på isen, inledde alltså den tredje perioden i numerärt överläge, först fem mot tre och sedan ett långt fem mot fyra men lyckades inte näta. Den tredje perioden handlade för det mesta om Skellefteå mot Oscar Alsenfelt. Burväktaren skulle vinna den kampen och Malmö den andra perioden med 2-0 efter två sena mål från Frederik Storm.

Alsenfelt stod totalt för 42 (!) räddningar och höll sin åttonde nolla för säsongen. 4-0-segern innebar också att Malmö bröt en dyster svit mot Skellefteå, tog första trepoängaren mot västerbottningarna sedan 21:e december 2006 och klev upp som ny sexa i tabellen.

– Skellefteå är otroligt bra, men jag tycker vi spelar riktigt bra försvarsspel. All heder till grabbarna framför som gör det enkelt för mig. Självklart är jag stolt över alla statistikkategorierna och nollan idag, men det är ny match imorgon och det gäller att ladda om, sa Malmös matchhjälte Oscar Alsenfelt i C More.

Kommande motståndare:

  • Malmö-Skellefteå lör 4 feb 18:30