• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Effektivt Skellefteå sänkte Malmö

11 december 2016 18:14
#MIFSKE

Skellefteå var hypervassa offensivt under söndagen när Malmö bortabesegrades med 3-0. Skellefteå bjöd på en solid bortainsats och hade också bra hjälp av en storpelande Joni Ortio i mål.


Malmö såg spelsuget ut och kom ut till matchen i ett högt tempo som pressade tillbaka Skellefteå i inledningen. Men pendeln skulle svänga spelmässigt. På Skellefteås egentliga första anfall så skickade Jesper Olofsson in 0-1 bakom en ställd Oscar Alsenfelt i hemmamålet.

Efter det vaknade Skellefteå till mer, jämnade ut spelet och visade upp ett riktigt bra spel offensivt där man kom till många målchanser. Efter ett just läckert spel i anfallszonen satt också 0-2 i nät. Henrik Hetta spelade läckert fram till Tim Söderlund som bara hade att raka in pucken i tom bur.

Det starka tempot avtog något i den andra perioden. Spelet böljade åt båda håll men det var oftast farligare när Skellefteå var till anfall. Mestadels för att Skellefteå kom in närmare på mål i sina chanser än vad Malmö gjorde. Hemmalaget fick mest nöja sig med skott utifrån.

Skellefteå skulle också utöka till 0-3. En klockren tekningsvinst i offensiv zon, bak till Filip Berglund som sköt och Sam Marklund styrde in pucken mellan benen på Oscar Alsenfelt.

– Bara att fortsätta som vi gör så kommer vi att plocka hem tre poäng ikväll, sa målskytten till C More i paus.

Skellefteå visade upp ett urstarkt försvar

Malmö satsade framåt i den tredje perioden, och tillbringade den största delen av tiden i offensiv zon och vann skotten klart. Men det blev inte mer än så. Skellefteå visade upp en oerhört tät defensiv som Malmö aldrig kunde ta sig igenom.

Och när lägena väl dök upp för hemmalaget fanns en stabil Joni Ortio som sista utpost hos Skellefteå. Ortio fick hålla nollan denna kväll och kunde se sina lagkamrater spela av matchen och segra med 3-0.

– Vi gör en bra match, vi har våra lägen men målskyttet sitter inte för oss, vi måste få en jämnare nivå när det kommer till att sätta dit pucken, sa Peter Andersson, tränare i Malmö till C More efter matchen.