• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Första perioden blev avgörande för Färjestad

22 november 2016 21:52
#FBKSKE

Skellefteå lyckades för första gången på tre matcher att göra mål under ordinarie tid, problemet var att målskyttet kom igång för sent. Färjestad hade efter ett tidigt ryck skapat en tillräckligt stor lucka och vann säkert.


Färjestad rivstartade mot Skellefteå och gick ifrån till 3-0 i den första perioden. Bakom målen låg tre killar som hittills i år sammanlagt bara gjort ett mål. Anton Grundel gav Färjestad ledningen, det var backens första poäng i årets SHL. Tvåan stod Mikael Wikstrand för, det var hans andra mål för säsongen. Hemmalagets tredje mål gjordes av Joel Eriksson Ek som säsongsdebuterade efter att ha varit i nordamerika och prövat lyckan tidigare i höst.

– De får göra alldeles för enkla mål på oss, det känns som om vi ger bort alla tre målen. Vi har skapat en del, men vi måste ändå bli aggressivare i deras zon, kommenterade Emil Djuse till C More.

Ortio nära assist

Efter att ha tvingats släppa tre mål förbi sig var Skellefteåmålvakten Joni Ortio på vippen att hamna i poängprotokollet tidigt i den andra perioden. Med en öppnande passning frispelade han Andreas Wingerli som dock inte lyckades överlista Lars Haugen i Färjestadsmålet. I stället tvingades Ortio plocka ut ytterligare en puck ur det egna målet sedan Milan Gulas spelat fram Jonas Holös med en sidledspuck som den senare petade in i mål.

– Jag tycker vi kommit tillbaka efter mindre bra insatser på slutet. Vi fixar detaljhockey här, framför allt i den första perioden. Vi ska gå ut och spela pucken till varandra och spela på ett enkelt och säkert sätt, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More inför den tredje perioden.

Möllers första mål för säsongen

Skellefteå har haft stora problem med målskyttet och på de två senaste matcherna inte gjort ett enda mål på ordinarie speltid, till slut skulle dock den försmädliga nollan spräckas. Oscar Möller skickade iväg ett distinkt skott från den högra tekningscirkeln och den letade sig in bakom Haugen. Skellefteå gjorde ytterligare två mål i den tredje (Joakim Lindström och Emil Pettersson), men dessförinnan hade Färjestad gjort sitt femte mål sedan Johan Ryno fått fritt skottläge i slottet.

– Jag tycker att vi kommer ut riktigt bra i första perioden, helt okej i andra. De kommer in lite i matchen och vi drar av lite på det i tredje. Det var viktigt att komma in i vinnarspåret igen, löd Färjestads Johan Rynos analys i C Mores sändning efter 5-3-segern.