• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Djurgården krigade sig till ny hemmaseger

15 november 2016 22:02
#DIFSKE

Segrarna har inte direkt regnat över Djurgården i inledningen av SHL. När laget tog emot Skellefteå på tisdagskvällen såg det dystert ut inför tredje, men där visade stockholmarna upp en krigarvilja av rang, vände och vann med 4-2 till slut.


Djurgården har haft ovanan att dra på sig en hel del utvisningar så här långt in på säsongen. Det har fällt laget i många matcher och en av fokuspunkterna inför matchen mot Skellefteå var att hålla sig borta från utvisningsbåset.

Det tog bara tre minuter så ställdes de i ett tre mot fem läge i nästan två minuter. Nu lyckades de klara ut den situationen, men det var defenitivt inte den start de ville ha.

Efter en annars jämn och mållös förstaperiod kom några mål i andra. Djurgårdens spel i powerplay har varit undermåligt i inledningen av SHL, men när de fick chansen i spel fem mot tre satte Matt Anderson 1-0.

Skellefteå jobbade sig alltmer in i perioden och i slutet var trycket hårt. Det gav utdelning och det var kedjan med Jimmie Ericsson, Joakim Lindström och Andrew Calof som såg till att gästerna gick till pausvila i ledning. De gjorde tillsammans nämligen två snabba mål i slutet, Calof och Ericsson.

"Nu jäklar ska vi börja vinna hockeymatcher"

Med den svaga resultatraden i närminnet såg det tufft ut för Djurgården. Men laget ville verkligen vinna.

Marcus Davidsson kvitterade 6:27 in i perioden efter samarbete med brodern Jonathan och efter nästan 13 minuters spel satte Patrik Lundh 3-2 på en i matchen sällsynt spelvändning för hemmalaget.

Slutet blev dramatiskt. Alexander Urbom slog puck out när Djurgården redan spelade fyra mot fem. Det återstod 36 sekunder och Skellefteå spelade sex mot tre resternade tid. Det hindrade inte Matt Anderson från att lägga in 4-2 iden öppna kassen precis innan slutsignalen ljöd.

– Skönt att vinna, det behövde vi. Vi dödar och löser våra numerära underlägen vilket var skönt idag. Jag tycker att när vi vågar spela pucken så är vi ett bättre lag än när vi bara lägger puckar utmed sargen. Nu jäklar ska vi börja vinna hockeymatcher, sa Djurgårdens tränare Robert Olsson till C More efteråt.