• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Rivstarten och Tellqvist avgjorde för Djurgården

6 oktober 2016 21:40
#DIFSKE

Djurgården tog på torsdagen tre poäng, via seger hemma mot Skellefteå med 2-1. Bakom vinsten låg två tidiga mål och 25 räddningar av en storspelande Mikael Tellqvist.


Djurgården stod för en riktig rivstart när laget på torsdagskvällen klev ut på Globens is. I hemmamötet med Skellefteå behövde Markus Ljungh bara 53 sekunder på sig innan han pressade in ledningspucken på en retur. Med fart, fläkt och beslutsamhet pressade Djurgården tillbaka gästerna och chanserna var många.

Med 7.08 på klockan satt även 2-0 i nät, inprickat av Albin Lundin efter framspelning av Jonathan Davidsson. Målet var Lundins första i SHL-sammanhang. Ett svajigt Skellefteå samlade sig geom en timeout och kunde lyfta spelet, men bortsett från ett lurigt avslut av Joakim Lindström skapades det lite.

– De kom ut hårt, det finns mycket som kan bli bättre. Det är de som får de långa anfallen, summerade Niclas Burström Skellefteås första 20 för C More.

Skellefteå pressade på i slutperioden

Mittenakten inleddes något trevande för att sedan ta ordentlig fart. Med sex minuter spelat pressade just Burström in reduceringspucken för Skellefteå, ett mål som kom i spel fem mot fyra. Djurgården svarade upp väl på målet och Marcus Davidsson ryckte sig loss till ett friläge. Matt Anderson hade ytterligare chanser för hemmalaget, som gick till vila i fortsatt ledning sedan Skellefteå fått ett mål bortdömt.

– Det ser hyfsat stabilt ut. Vi behöver trycka dit våra chanser mer och vara hetare på kassen, då kommer det här gå vägen, sade Djurgårdsbacken Emil Johansson till C More.

I tredje skulle dock backen och hans lag få svettas rejält för poängen. Skellefteå kopplade tidigt greppet om spelet i offensiv zon och skickade puckar mot Mikael Tellqvists målbur. Målvakten stod för fina parader både på Pär Lindholms och Marcus Petterssons avslut från nära håll och släppte inget förbi sig. Med 25 räddningar hjälpte Tellqvist Djurgården till en viktig 2-1-seger.

– En bra match tycker jag. Jäkligt bra i två perioder, sen är vi lite på hälarna i sista och låter Skellefteå skälla på oss, summerade den vinnande Djurgårdstränaren Robert Ohlsson för C More.