• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Olofsson avgjorde för Skellefteå i tungviktsmötet

29 september 2016 21:55
#SKEVLH

Det var två topptippade lag som möttes i Skellefteå. De bjöd på en tät match och det krävdes förlängning för att skilja dem åt. Jesper Olofsson blev matchhjälte när Skellefteå vann med 3-2, detta trots en fortsatt stekhet Dennis Everberg i motståndarlaget.


Matchen startade i högt tempo och det tog också bara 1:41 innan Växjö hade tagit ledningen. Nyförvärvet från Djurgården, Philip Holm, pricksköt in pucken bakom Joni Ortio.

– Bra start och vi kommer ut hårt de första bytena. Sen tappar vi lite och låter dem komma in i matchen. Det gäller att vara beredd, de kör alltid stenhårt, sa Holm till C More i pausen.

Ja hemmalaget trampade, trots avsaknad av ett koppel viktiga spelare, sin vana trogen alltmer gasen i botten och efter sex och en halv minut satt kvitteringen. Emil Pettersson direktsköt från den ena tekningscirkeln och pucken smet in tätt intill stolpen.

Den andra perioden var lite hafsigare, och förblev mållös.

– De har initiativet första halvan och vi kommer tillbaka andra. Två bra lag därute så vi tar väl ut varandra, sa Växjös Dennis Everberg till C More.

Nya poäng av Everberg

Det var verkligen jämnt därute på isen och att matchen tvingades till förlängning var ingen överraskning. Men det blev ett par mål till i tredje.

Först gjorde Adam Pettersson 2-1 för hemmalaget i spel fem mot tre innan Dennis Everberg jobbade fram pucken till Tuomas Kiiskinen som kvitterade för Växjö. Everbergs andra assist i matchen och han är nu uppe i åtta poäng på fyra matcher.

I förlängningen fick sedan Skellefteå chansen i numerärt överläge, en chans man tog hand om. Jesper Olofsson fick pucken ren framför kassen och hittade luckan på Joacim Eriksson. Extrapoängen därmed till Skellefteå och Växjö kunde räkna in sin första förlust.

– Ingen höjdarmatch utan vi slarvar ganska mycket. Vi saknade spets idag, men har bra bredd. Många är hungriga när de får spela, sa hjälten Jesper Olofsson till C More.