• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Olofsson avgjorde för Skellefteå i tungviktsmötet

29 september 2016 21:55
#SKEVLH

Det var två topptippade lag som möttes i Skellefteå. De bjöd på en tät match och det krävdes förlängning för att skilja dem åt. Jesper Olofsson blev matchhjälte när Skellefteå vann med 3-2, detta trots en fortsatt stekhet Dennis Everberg i motståndarlaget.


Matchen startade i högt tempo och det tog också bara 1:41 innan Växjö hade tagit ledningen. Nyförvärvet från Djurgården, Philip Holm, pricksköt in pucken bakom Joni Ortio.

– Bra start och vi kommer ut hårt de första bytena. Sen tappar vi lite och låter dem komma in i matchen. Det gäller att vara beredd, de kör alltid stenhårt, sa Holm till C More i pausen.

Ja hemmalaget trampade, trots avsaknad av ett koppel viktiga spelare, sin vana trogen alltmer gasen i botten och efter sex och en halv minut satt kvitteringen. Emil Pettersson direktsköt från den ena tekningscirkeln och pucken smet in tätt intill stolpen.

Den andra perioden var lite hafsigare, och förblev mållös.

– De har initiativet första halvan och vi kommer tillbaka andra. Två bra lag därute så vi tar väl ut varandra, sa Växjös Dennis Everberg till C More.

Nya poäng av Everberg

Det var verkligen jämnt därute på isen och att matchen tvingades till förlängning var ingen överraskning. Men det blev ett par mål till i tredje.

Först gjorde Adam Pettersson 2-1 för hemmalaget i spel fem mot tre innan Dennis Everberg jobbade fram pucken till Tuomas Kiiskinen som kvitterade för Växjö. Everbergs andra assist i matchen och han är nu uppe i åtta poäng på fyra matcher.

I förlängningen fick sedan Skellefteå chansen i numerärt överläge, en chans man tog hand om. Jesper Olofsson fick pucken ren framför kassen och hittade luckan på Joacim Eriksson. Extrapoängen därmed till Skellefteå och Växjö kunde räkna in sin första förlust.

– Ingen höjdarmatch utan vi slarvar ganska mycket. Vi saknade spets idag, men har bra bredd. Många är hungriga när de får spela, sa hjälten Jesper Olofsson till C More.