• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Semifinal: Målglatt Skellefteå tog grepp om matchserien

28 mars 2015 19:57

Det började jämnt, men efter hand framstod Skellefteå som det bättre laget när Linköping var på besök för semifinalseriens första möte. Axel Holmström var högst inblandad då SAIK vann med hela 5-2 - och nu leder med 1-0 i matcher.


Skellefteå Kraft Arena var fullsatt till yttersta bänkrad när den första semifinalen mellan Skellefteå och Linköping skulle spelas. Hettan på läktaren kom direkt att spegla av sig på isen, matchinledningen var därför rik på tempo och händelser. Det första målet kom dessutom redan efter tre minuters spel, då SAIK:s Patrick Zackrisson via köksvägen fick hål på sin gamla klubb.

Spelet böljade därefter åt båda håll, med mängder av klara chanser, innan Linköping fick chansen i powerplay. Fem sekunder in i det kvitterade Jonas Junland med ett riktigt kanonskott. Den lyckan blev dock kortvarig, inte ens två minuter senare kunde Skellefteå återta ledningen - Janne Pesonen målskytt.

– Det är två skickliga lag och då åker tempot upp automatiskt, förklarade Patrick Zackrisson för TV12 efter matchseriens första period.

Holmström i centrum - Rautio utbytt

Tempot avtog en aning i den andra perioden, konstigt vore det väl annars, men målen fortsatte att komma - i alla fall för Skellefteås del. Juniorspelaren Axel Holmström satte först 3-1 förbi Linköping-keepern David Rautio ur snäv vinkel.

Holmström fortsatte sedan att vara en mardrömslik bekantskap för Linköping och blev tvåmålsskytt i slutet på perioden då han sköt in 4-1 i powerplay. Det fick tränaren Roger Melin att agera. David Rautio utgick och Marcus Högberg kastades in mellan stolparna.

– En otroligt rolig match. Fullsatt, bra drag och många målchanser, sa Axel Holmström till TV12 efter mellanakten.

Linköping aldrig riktigt nära

SAIK kom ut till den tredje perioden med ett disciplinerat försvar, vilket gjorde Linköpings förhoppningar om en upphämtning tämligen små. Kent McDonell fick visserligen in en reducering, men efter att John Norman såg till att sätta 5-2 i nät för Skellefteå gick den sista luften ur bortalaget.

Därefter var Skellefteås seger aldrig riktigt hotad. Hemmalaget kunde tillskrivas ledningen i den här semifinalserien, åtminstone i väntan på nästa möte som spelas på måndag i Saab Arena.

– Nu är det bara att se fram emot nästa match och ta med oss det vi gör bra, sa Linköpings tränare Roger Melin till TV12 efter matchen.