• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Frölunda tog tredje raka segern

17 oktober 2013 21:25

Frölunda tog sin tredje raka seger när man under torsdagen besegrade serieledande Skellefteå med 3-1 hemma i Scandinavium. Segern grundlades i den andra perioden då man gick ifrån till en 3-0 ledning.


En tempofylld första period bjöds publiken på i Scandinavium när serieledande Skellefteå var på besök. Åskådarna såg uta att trivas av underhållningen som spelarna på isen bjöds på och de flesta på läktarplats fick alla naledning att jubla innan perioden var över då den notoriske målskytten Andreas Johnsson snyggt fick in 1-0 i mål efter en läcker backhand. Målet kom efter fint spel i powerplay.

Det var annars en jämn första period och den andra fortsatte på samma sätt. Det var högt tempo och det var hemmalaget som tog tag i det på bästa sätt. Mats Rosseli-Olsen smällde in 2-0 efter ett fint förarbete av Jonas Ahnelöv och när Tom Nilsson satte 3-0 i powerplay hade man Skellefteå på gaffeln inför den sista perioden.

– Fortsätter vi så här så vinner vi, sammanfattade Tom Nilsson hos Frölunda efter två perioder till C More.

Och det var precis vad man gjorde. Vann alltså. För spelet i den tredje perioden var Skellefteås men Frölunda agerade stabilt i den egna zonen och Skellefteå hade svårt att skapa några riktigt heta chanser i sin forcering. Ett mål fick man dock till John Norman styrde in pucken efter en fin pass av Adam Pettersson.

Men närmare än så kom man inte och 3-1 till frölunda kändes till slut som ett resultat som var rättvist.