• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Skellefteå vände i första kvartsfinalmötet

15 mars 2014 19:41

Slutspelskänslan var på topp när HV71 gästade Skellefteå. Det var bortalaget som tog ledningen tidigt, men efter en ändrad matchbild till den andra perioden kunde SAIK se till att vinna med siffrorna 3-1.


Skellefteå Kraft Arena omgavs av en elektrisk stämning när Skellefteå och HV71 skulle göra upp i det första kvartsfinalmötet. Men efter en väldigt temporik inledning sjönk ljudnivån kraftigt då HV71 tog ledningen. Patrik Carlsson gjorde målet, som stod sig perioden ut.
SAIK var dock inte utan målchanser - utan Gustaf Wesslau tvingades flera gånger om till viktiga räddningar.

– Vi är lite rostiga och anspända, men jag tror att den här perioden kommer bli bättre, sade Skellefteås tränare Hans Wallson till C More inför den andra perioden.

Wallsons spådom visade sig vara träffsäker. Skellefteå kom direkt ut som ett helt nytt lag i den andra perioden och HV71 hade under många stunder inget att säga till om. Dominansen till trots gjorde hemmalaget bara ett mål. Melker Karlsson blev målskytt efter en styrning, men laget hade bud på fler inför den sista perioden.

Slutperioden präglades inledningsvis av ännu mer Skellefteå-press, mycket på grund av HV71:s återkommande närvaro i utvisningsbåset. Det kunde SAIK slutligen förvalta genom mål av Jimmie Ericsson. Gästerna kom sedan tillbaka mot slutet, men tvingades kapitulera ännu en gång när Pierre-Edouard Bellemare fastställde slutresultatet 3-1 med två minuter kvar.