• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Resultat: Skellefteå utökade till 2-0 efter stark tredjeperiod

17 april 2014 21:55

Match nummer två i ett fullsatt Löfbergs Arena bjöd på inte mindre än åtta mål där gästande Skellefteå gjorde sex av dessa för att besegra hemmalaget Färjestad med 6-2. Skellefteå tog därmed ledningen med 2-0 i matcher i finalen.


Finalmatch nummer två i ett fullsatt Löfbergs Arena i Karlstad startade med känslorna utanpå tröjorna och ett första gruff med utvisningar som följd skedde innan den första minuten var spelad. Färjestad spelade fysiskt och fullföljde tackling på tackling men det var Skellefteå som tog ledningen i matchen i slutet av perioden där Bud Holloway gjorde 1-0 i powerplay. Färjestad såg ut att klara av spelet i boxplay, men Skellefteås John Norman vann tillbaka pucken och passade Holloway som från högt i slottet satte ledningsmålet efter isen bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

I den andra perioden kom Skellefteå ut aggresivt men ju längre perioden led desto mer tog hemmalaget över händelserna. Kvitteringen kom även genom Christian Berglund som satte sitt första mål i slutspelet 2014. Berglund drev rakt mot kassen, fick med sig en studsande puck och sköt ett skott som hittade nätmaskorna mellan benskydden på Markus Svensson.

Målet till 1-1 kom efter sju minuters spel och Färjestad hade bud på ett ledningsmål i den andra perioden genom främst flera farliga styrningar som testade skellefteåmålvakten rejält. Efter en sådan situation vände dock Skellefteå på spelet blixtsnabbt när Pierre-Edouard Bellemare tog tag i pucken, spelade Joakim Lindström och sedan fick tillbaka trissan. Fransmannen avlossade ett skott från slottet som hittade målet bakom Fredrik Pettersson-Wentzel för 1-2 till Skellefteå.

Målkavalkad i den tredje perioden

I den första finalmatchen avlossade Skellefteås Jimmie Ericsson ett skott från långt håll och i den andra finalmatchen upprepade lagkaptenen bedriften. I den tredje periodens tredje minut skrinnande Ericsson över den röda linjen innan han avslossade slagskottet som betydde 1-3 i matchen. Det blev även starten på en riktig islossning vad gäller målskyttet när Viktor Arvidsson snurrade ordentligt innan han hittade John Norman som stötte in 1-4 från nära håll. Nästa mål från Skellefteå fram till 1-5 kom till efter att Färjestad gick bort sig i sarghörnet och Oscar Sundqvist sköt ett backhandskott i nät för 1-5.

Färjestad reducerade när Anders Bastiansen kämpade sig till ett friläge och satte 2-5 i boxplay för sitt första slutspelsmål 2014. Joakim Lindström var sedan generös när han i matchens sista minut serverade Oscar Möller den öppna kassen för 2-6 vilket även blev slutresultatet.

"Jag trodde inte att den skulle gå in"

Efter matchen kommenterade Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson det märkliga målet och matchen på följande sätt till Kanal 5:

– Jag sa senast att jag inte brukar göra mål på det här sättet, men det här var ännu värre så jag är stolt. Jag trodde inte den skulle gå in när jag tänkte lägga ett skott på mål för att åka och byta. Vi startade bra och gör en riktigt bra match idag när vi skapar många lägen och får lite islossning här i tredje.

Färjestads huvudtränare Leif Carlsson var givetvis besviken efter slutsignalen och sammanfattade på följande sätt till Kanal 5:

– Vi lyfter oss ändå från senast men vi behöver göra mål. Skellefteå sätter sina lägen och det gör vi inte, vi kanske måste sätta även våra halvchanser. Vi kommer inte in i den första perioden och har ingen nytta att vi vänder spelet. I den andra perioden skulle vi behövt målet, men de kontrar och sätter 1-2 istället, vilket var tungt.